Connect with us

POP!MIX

Headoneast – “Putujem”: Punoljetna, ali i dalje jednako seksi i popularna

pop!mix/scena

Headoneast – “Putujem”: Punoljetna, ali i dalje jednako seksi i popularna

Headoneast donosi remake hit pjesme “Putujem”, a koja je obilježila povijest domaće glazbene electro pop, ali i općenito urbane scene!

Bend Headoneast izdaje svoj drugi singl s nadolazećeg trećeg samostalnog albuma kojim nas vraća tamo gdje je sve počelo, u 2000-e te nas poziva da zajedno proslavimo 18. rođendan svima nam drage pjesme, odlično prihvaćene od strane publike i glazbenih kritičara. Naime, upravo će pjesma “Putujem”  – prvi hit Aleksandra Ljiljka, frontmena Headoneasta – tada radikalno promijeniti hrvatsku glazbenu scenu i dati snažan vjetar u leđa stvaranju urbane pop glazbe i formiranju mnogih danas slavnih bendova.

Aleksandar Ljiljak, odnedavno redovni član Hrvatskog društva skladatelja i autor bogatog glazbenog i umjetničkog opusa, koji danas zajedno sa suprugom Rebekom Ljiljak (vokal, visual art) djeluje kroz svoj projekt Headoneast, prisjeća se tadašnjih glazbenih strujanja te opisuje kako je bilo biti pionirom takve glazbe u Hrvatskoj:
“Naravno da godi biti smatran začetnikom ili makar iskrom koja je zapalila određeni plamen i još ga uspješno drži na životu, ali često ljudi koji donose nove vjetrove, krče puteve i pokazuju smjer drugima, duboko zaronjeni u svijet kreacije kojeg doživljavaju kao dio svoje svakodnevice, nisu ni svjesni svog poslanja. Ocjene uvijek daju drugi, a vrijeme donosi sud.”

Iza vizualnog koncepta, režije i montaže stoje Tomislav Brđanović, Aleksandar Ljiljak i Rebeka LJiljak.

A sjajan primjer za kvalitetnu, urbanu glazbu upravo je Headoneast koji svojim marljivim i nadasve kreativnim radom već godinama uspješno puni radijski eter, nudeći uvijek nešto drugačiji zvuk, a zadržavši pritom svoj radiofoničan i zarazan karakter uz uvijek prisutne važne i smislene poruke društvu.

Zadnji singl Headoneasta, “Svijetlimo”, odlično je prihvaćen od strane publike, ali i radijskih urednika, pa je tako završio na prvom mjestu HR Top 20 liste Hrvatskog radija, a našao se i na nacionalnoj HR Top 40 listi. Ova pjesma je obilježila i početak suradnje Headoneasta i najveće regionalne izdavačke kuće Croatia Records.

Headoneast će premijerno izvesti remake bezvremenskog hita “Putujem” u subotu 8. prosinca 2018. u Domu sportova kada gostuju na koncertu grupe Detour.

More in pop!mix/scena

To Top