Connect with us

POP!MIX

Glazbena razglednica benda Nola putuje po Jadranu

pop!mix/najave

Glazbena razglednica benda Nola putuje po Jadranu

Foto & styling: Ivana Kujundžić

Glazbena razglednica benda Nola putuje po Jadranu

Glazbenu razglednicu dvadeset pet godina dugog putovanja radijskim eterom i najpopularnijim Top listama, pulski sastav Nola odaslao je slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja 2018. na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, čime je Nola započela koncertnu turneju pod nazivom “Nola 25” i obilježila četvrt stoljeća glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa.

Razglednica je proputovala ovo proljeće i ljeto od Pule, preko Crikvenice, Labina i Rijeke sve do Zaboka i Velike Gorice, da bi svoje putovanje nastavila nešto južnije, gdje će Nola u petak, 24. kolovoza nastupiti na splitskom Đardinu u sklopu festivala Evo Ruke! te u subotu, 25. kolovoza u Kninu kao zvijezda posljednje večeri 13. FRK-a.

Samo četiri dana kasnije, utorak 28. kolovoza u 20h, u sklopu glazbenog programa Ritam dvorišta i 27. izdanja Kastafskog kulturnog leta, pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom prepričavaju svoju ljubavno-životnu priču, Gabrijela Galant Jelenić i Marijan Jelenić, u ekskluzivnom, intimnom, “Kastafskom”, akustičnom izdanju predstavit će autorski mozaik Nole koji će posebno zasjati u intimnoj atmosferi “skrivene” ljetne pozornice pod srednjovjekovnim kastavskim kulisama.

Brojni dragulji poput pjesama “Dio tebe”, “Iznad oblaka” i “Moj svijet”, koji se desetljećima vrte u Top 40 najemitiranijih pjesama, nesumnjivo će se pjevati uglas s publikom gdje god se Nola pojavila, no pravi spektakl očekuje nas za završetak slavljeničke turneje kada će ova glazbena razglednica stići u Zagreb i Malu dvoranu “Vatroslav Lisinski”, u petak 16. studenog.

Najavljeni programi na Jadranu besplatni su za sve posjetitelje, dok ulaznice za slavljenički koncert u K.D. “Vatroslav Lisinski” možete pronaći na prodajnim mjestima servisa ulaznice.hr!

Glazba je Nolin medij putem kojeg prenose svoju poruku pozitivnih misli i zaigrane energije. Gabi i Marijan, jedan od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene i okosnica pulskog benda Nola, ovih su dvadeset pet godina s publikom komunicirali jezikom glazbe stvarajući soundtrack života. To se najbolje da osjetiti na nedavno objavljenoj slavljeničkoj kompilaciji naslova “Nola – 25”, objavljenoj u nakladi Aquarius Records, kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava. Njihov autorski potpis u riječi je predgovorom albumu pretočio renomirani glazbeni kritičar Hrvoje Horvat opisujući njihov raritetno konzistentni i stilski ujednačeni opus kao dostojanstveni i dosljedni autorski mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji. U tom mozaiku Nola nudi ozbiljne pjesme sa sjajnim vokalima, brojnim žanrovskim posvetama i finim gitarskim vezovima koji su rijetko nastajali ispod tih best of standarda.

More in pop!mix/najave

To Top