Connect with us

POP!MIX

Garavi obradili hit Garavog Sokaka “Ajde dođi mi”

pop!mix/scena

Garavi obradili hit Garavog Sokaka “Ajde dođi mi”

Tamburaški sastav Garavi objavio je pjesmu “Ajde dođi mi” koju u originalu izvodi Garavi Sokak, a napisao ju je legendarni Bane Krstić.

Obradu starog hita Garavi su začinili i ubrzali te u aranžmanu člana benda, Denisa Marguša i producenta Zvonimira Domazeta, napravili pravu pop tamburašku poslasticu koja s lakoćom ulazi u uho. Ovo je već druga suradnja Garavih i Krstića. Naime, u rujnu prošle godine, Garavi su objavili Banetovu autorsku pjesmu “Četkica” koja je sve oduševila i popratnim video spotom.

U veselom spotu, koji je snimio i režirao Mario Šulina, Garavi su kao aktere priče angažirali članove svojih obitelji, posebice svoju mnogobrojnu djecu te poručuju da rade na natalitetu i ne žele iseliti iz svoje rodne Slavonije. Naime, od šestorice Garavih – dvojica studiraju, a ostala četvorica su zaposleni, oženjeni i imaju ukupno devetero djece!

Scenarij za spot napisao je Alen Jakobović, član benda, a cijela priča je napravljena kao svojevrsni cirkus odnosno pokazatelj kako je malo potrebno da bi život bio lijep. U realizaciji spota pomogli su im mađioničar Saša Gerber te Plesni klub Broadway iz Osijeka.

”Život u Slavoniji ima svoje prednosti i nedostatke kao i sve u životu. No, mi smo oni koji gledamo prednosti i uživamo u njima. Onaj tko je rođen u Slavoniji zna da ona ima posebnu dušu. I tu ne mislimo samo na ljude nego i na ravnicu, nebo, šume, salaše, pjesmu… Ona donosi neki mir, ali i veselje. Nažalost, mnogi je napuštaju. Razumijemo sve te ljude, ali mi znamo da ne idemo nikuda. Ostajemo tu živjeti, odgajati svoju djecu i svirati”, poručili su Garavi.

Dečkima uskoro izlazi i album u izdanju Croatia Recordsa, a to je ujedno i drugi album Garavih, tamburaša koji za razliku od mnogih ne nose narodne nošnje te su tamburicu prilagodili modernijem zvuku.

More in pop!mix/scena

To Top