Connect with us

POP!MIX

E.N.I. su ”Van kontrole”

pop!mix/news

E.N.I. su ”Van kontrole”

Osmim singlom ”Van kontrole” E.N.I. najavljuju svoj osmi album i predstavljaju atraktivni spot koji je svojevrsni hommage osamdesetima.

Novi singl grupe E.N.I. ‘Van kontrole’ moderna je pop pjesma kojom nastavljaju niz sjajnih singlova za čiji su zanimljiv aranžman zaslužni Darko Terlević i Matej Zec koji je ujedno i producent pjesme. Glazbu i tekst pjesme ‘Van kontrole’ potpisuje Vladimir Tomić, autor i frontmen benda Moskva s kojim djevojke dugo prijateljuju, ali po prvi puta glazbeno surađuju.

Spot je nastao u režiji Kristine Barišić, za kameru je bio zadužen Sanjin Stanić, a asistirali su Franka Goić, Lorena Tock, Luka Radić i Valentina Barić.

O samoj pjesmi E.N.I. kažu kako je drugačija i zanimljiva te se odlično nadovezala na sve dosadašnje singlove kojima su najavile svoj novi album: ˝Mislimo da je Vlado jako dobro odgovorio na izazov i napravio modernu, kul pop stvar s kojom je Matej točno znao što učiniti kako bi se dobro nadovezala na dosadašnje singlove koji će se naći na novom albumu, nadovezao se na E.N.I. zvuk, a opet je pjesma malo drugačija i zanimljiva.“

Vladimir Tomić objasnio je kako došlo do suradnje: „Nakon što se nas nekoliko vraćalo s koncerta Marka Lanegana, Ivona me neočekivano pitala bih li napravio pjesmu za E.N.I. Pet sekundi šutnje prekinuo sam neuvjerljivo ozbiljnom izjavom kako ću vidjeti što mogu učiniti. Naravno da sam si samo htio kupiti vrijeme. Činio se kao dobar izazov napraviti pjesmu za njih i eventualno izaći iz nekih svojih okvira. Nekoliko dana kasnije krenuo sam drndat’ po gitari i pola sata vrtio jedan te isti riff. Takvo inzistiranje se ubrzo pokazalo plodonosnim i pjesma je bila gotova.“

More in pop!mix/news

To Top