Connect with us

POP!MIX

Čista umjetnost Jacquesa Houdeka i Nine Kraljić

Foto: Damjan Fiket

pop!mix/news

Čista umjetnost Jacquesa Houdeka i Nine Kraljić

Nakon što je prije 4 godine Jacques Houdek u ulozi mentora Ninu Kraljić doveo do veličanstvene pobjede u TV showu The Voice, što joj je donijelo titulu najljepšeg glasa Hrvatske, zajedničkom su vrhunskom izvedbom pjesme Euphoria bez teksta ostavili milijune gledatelja. Uslijedili su brojni zahtjevi oduševljenih fanova da snime autorsku pjesmu jer je svima bilo jasno da su spoj iz neke druge dimenzije. No njihov umjetnički žar pokreće intuicija lišena bilo kakvih kalkulacija pa su pustili vremenu da donese pjesmu koja će im rasplamsati želju da ponovno udruže svoje glasove, ali i jedinstvene osobnosti. U međuvremenu su dvije godine zaredom i Jacques i Nina nastupili na Eurosongu kao hrvatski predstavnici te se plasirali u finale tog najvećeg svjetskog glazbenog događaja.

Iskru koja je dovela do ponovne glazbene suradnje Jacquesa i Nine Kraljić upalila je pjesma „Čista umjetnost“ autorice Andree Čubrić koja iznenađuje originalnošću lirike i snagom melodije. Jacquesova upečatljiva interpretacija, Ninin egzotičan vokal te odlična produkcija Bojana Šalamona Shalle stvorili su pjesmu koja ima moć uzburkati radio valove i otisnuti publiku, barem mislima, u neke ljepše svjetove.

Neobičan videospot koji se ne viđa često nastao je u režiji uvijek originalnog Darija Lepoglavca, a čistom umjetniku Marku Barišiću samo je za izradu crteža koji vizualno dočaravaju pjesmu trebalo 7 sati umjetničkog rada. Pronađite i vi vremena za uživanje u čistoj umjetnosti.

 

More in pop!mix/news

To Top