Connect with us

POP!MIX

Cinkuši i Picksiebner po prvi put zajedno na pozornici

(Foto: promo)

pop!mix/najave

Cinkuši i Picksiebner po prvi put zajedno na pozornici

Cinkuši i Picksiebner, jedinstveni bendovi na hrvatskoj glazbenoj sceni, svoj prvi zajednički cjelovečernji koncert održat će 13. travnja od 20 sati u klubu Boogaloo.

Plod njihove zajedničke suradnje je i singl “Vođe” koji će uskoro biti predstavljen javnosti, a kojeg će premijerno izvesti u Zagrebu. Glazbu i tekst pjesme potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić.

Picksiebner, koji već 15 godina stvaraju i izvode autorsku glazbu, na svojim nastupima koriste cijeli spektar neuobičajenih instrumenata za ovo podneblje od banja, resonatorske gitare, harmonija, mandoline i sličnih instrumenata, čime se izdvajaju na hrvatskoj sceni.

Cinkuši pak svoj specifični izričaj baziraju na bogatoj narodnoj baštini Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore, pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost. Ovivišestruki dobitnici Porina za najbolji etno album tradicionalne pjesme predstavljaju u eksplozivnim aranžmanima na tragu punka i freak-folka.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio.hr i na blagajni kluba.

More in pop!mix/najave

To Top