Connect with us

POP!MIX

Bajaga & Instruktori headlineri druge večeri Slavonija festa!

pop!mix/festival

Bajaga & Instruktori headlineri druge večeri Slavonija festa!

(Foto: Croatia Records promo)

Bajaga & Instruktori headlineri druge večeri Slavonija festa!

Koncertni headlineri Slavonija festa CMC 200 dobro su poznati, a dobro je i uvijek ponoviti gradivo. Izvrsni Kojoti i Divlje jagode publiku će rasplesati u petak, 24. kolovoza na Rock maratonu, dok dan poslije, na pozornicu slavonskobrodske Tvrđave stižu Opća Opasnost i Bajaga & Instruktori. 

“Dugo nismo svirali u Slavonskom Brodu u koji dolazimo poslije Exit festivala i pulskog koncerta. Baš se radujemo što ćemo svirati pred brodskom publikom i siguran sam da će to biti odličan koncert”, rekao je Bajaga.

Bajaga & Instruktori jedan su od najvećih regionalnih rock ‘n’ roll bendova koji je osnovao sjajni skladatelj, tekstopisac i gitarist Momčilo Bajagić Bajaga 1984. godine. Svrstali su se u sam vrh rock scene već u osamdesetima, a Bajaga se rado prisjeća tadašnjeg Rock maratona na kojemu je i nastupio: “To je bio jako važan događaj na kojeg su dolazili ljudi sa svih strana. U to vrijeme je rock glazba bila dominantna u svijetu pa i kod nas, ali sam Slavonski Brod zapamtio kao rockerski grad s divnom publikom i nadam se da će i sada tako biti”.

Bajaga je sa svojim Instruktorima svirao na svim kontinentima osim Južne Amerike. Karijera im traje već 35 godina, a na njihovim koncertima ovacije i nepodijeljenu pozornost publike dobivaju i pjesme s novog albuma “U sali lom”. Najnoviji singl s albuma nosi naziv “Može da te ubije grom”:

Nije prvi put da Bajaga & Instruktori nastupaju u prostoru spomenika nulte kategorije te dodaje kako je posebno lijepo svirati u takvim mjestima. “Svi ti prostori koji imaju povijest imaju i dodatnu magiju, te je dosta ljepše svirati nego na novom betoniranom parkingu.”

Bajaga je uputio poseban poziv svima koji namjeravaju doći na Slavonija fest CMC 200: https://www.facebook.com/SlavonijaFestCMC200/videos/671813899844376/

 

More in pop!mix/festival

To Top