Connect with us

POP!MIX

Anezi predstavlja prvu regionalnu suradnju

pop!mix/news

Anezi predstavlja prvu regionalnu suradnju

“Radoznala budalo” je deveti Anezin singl, a prvi u suradnji sa sarajevskim skladateljem Gordanom Dizdarevićem. Dizdarević je autor skladbe, a Anezi je zajedno s njim koautorica teksta. Na ovom singlu se po četvrti put nastavlja suradnja s Borisom Đurđevićem, ali ovaj put on potpisuje samo aranžman.

Spot za pjesmu „Radoznala budalo” je produkcijski najzahtjevniji do sad u Anezinoj karijeri. Ne nedostaje mu postprodukcijskih efekata poput nadogradnje ulice, vatre i animiranih kipova. Za spot je zaslužan renomirani redatelj Dario Radusin, s kojim Anezi surađuje po šesti put. Po prvi put u svojim spotovima, koreografirano pleše i sama Anezi uz profesionalne plesače. Koreografiju je osmislila Jelena Đukanović, poznatija kao Mss Jelchi, iz plesnog studija Station No. 5.

Pjesma joj je bila poslana s gotovom glazbom i tekstom, međutim, Anezi se u tematici pjesme nije pronašla, ali joj se melodija refrena i sintagma „radoznala budalo” toliko jako svidjela da je pitala autora Gordana Dizdarevića može li sama napisati novu tematiku pjesme koju bi prilagodila „radoznaloj budali”? Skladatelj joj je to nesebično dozvolio i u konačnici je bio jako zadovoljan onime što je Anezi napisala.

Radi se o jednoj brzoj pjesmi, jakog refrena i životne teme za koju Anezi kroz smijeh kaže: Malo je osoba koje to nisu proživjele!“.

Anezi i s ovom pjesmom nastavlja svoje akustične projekte, ali ovaj put u tamburaškom aranžmanu. Sve je snimljeno u Sarajevu u studiju skladatelja Gordana Dizdarevića s TS Dukati iz Širokog Brijega. Premijera spota za tu verziju je tjedan dana nakon original verzije, 02.03., a u spotu će se moći vidjeti kako je izgledalo snimanje uz jedno veselo cijelodnevno druženje u Sarajevu.

Novu pjesmu od Anezi slušajte i digitalno.

 

More in pop!mix/news

To Top