Connect with us

POP!MIX

Zoran Predin premijerno nastupio u Grožnjanu na Jazz is Back! BP festivalu

pop!mix/news

Zoran Predin premijerno nastupio u Grožnjanu na Jazz is Back! BP festivalu

Promo

Zoran Predin premijerno nastupio u Grožnjanu na Jazz is Back! BP festivalu

Zoran Predin premijerno je nastupio 16. srpnja na Jazz is Back! BP festivalu u Grožnjanu, gradu umjetnika i očarao publiku opojnim slatkim nemirom na njemu svojstven, šarmantan način izvodeći pjesme i sa svog novog albuma Gastarbajter trubadur. Na koncertu su uživali sudionici iz Hrvatske i svijeta, mladi i renomirani jazz glazbenici. Neki su po prvi put uživali na njegovom koncertu, ali zasigurno ne i zadnji jer njegov se umjetnički izričaj razumije jezikom duše.

Predin je u Grožnjanu premijerno nastupio i sa svojim sastavom Muški akademski hor (zbor) Kulturni jelen. Skrivenu tajnu imena Kulturni jelen Predin je obećao razotkriti do kraja godine, a članovi su Tonči Grabušić, bubnjevi, Igor Polak, ritam gitara, Damjan Grbac, kontrabas i Zvonimir Radišić, solo gitara. Inače je Radišić bio polaznik Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži prije pet godina, a sinoć se vratio u Grožnjan kao profesionalni umjetnik.

Svakako će se pamtiti i premijeran nastup Zorana Predina u Grožnjanu, gradu u kojem je njegov prijatelj i suradnik Boško Petrović bezrezervno uživao i stvarao. Uživati na koncertu pod okriljem Boškove eterične prisutnosti, u njegovom omiljenom Grožnjanu, stvara posebnu glazbeno-scensku magiju koja je, naprosto, neodoljiva. Koncert Zorana Predina u Grožnjanu možete pogledati na YouTube kanalu.

Opraštajući od Predina uz zahvalu i duboki naklon Festival Jazz is Back! BP kreće u još jednu večernju glazbenu avanturu. U subotu, 17. srpnja ugošćava Andreju, Rundeka i ekipu Ftičeki koje publika s nestrpljenjem očekuje. Koncert se održava na terasi Belvedere i počinje u 21:30 h, a ulaznice se ne naplaćuju. Na koncertu mogu uživati sudionici uz predočenje EU digitalne COVID potvrde, PCR ili brzog antigenskog testa, a pratiti se može i live streamingom na YouTube kanalu Općine Grožnjan.

Hrvatska glazbena mladež, Općina Grožnjan i Polivalentni kulturni centar Grožnjan organizatori su Festivala, a podršku su im pružili Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Istarske županije i brojni partneri. Više informacija potražite na hgm.hr.

Program festivala Jazz is Back! BP 2021. – terasa Belvedere, Grožnjan, od 21:30 h

17.07. Andreja, Rundek i ekipa Ftičeki

18.07. Ethno Croatia

19.07. JMI World Jazz Orchestra & Luis Bonilla

20.07. Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band

21.07. Next generation – Hrvoje Kralj-bas, Borko Rupena-bubnjevi, Valdemar Kušan-truba, Luka Čapeta-gitara, Nikola Šantek-klavir

22.07. Grožnjan All Stars – Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Famoudou don Moye, Elvis Stanić, Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz i Goran Rukavina, Nic Collins, Famoudou Don Moye, Salih Sadiković

23.07. Exploding Pig

24.07. Kaplowitz Jazz Quartet , Lela Kaplowitz, vokal, Joe Kaplowitz – klavir, Elvis Penava – gitara, Marko Lazarić – bubnjevi

25.7. Croatia Drum Camp finale – Students & Mentors – Famaudou Don Moye, Nic Collins, Salih Sadiković, Karlheinz Miklin Jr.

26.07. JM International Music School Finale – Students & Mentors

27.07. Josipa Lisac

More in pop!mix/news

To Top