Connect with us

POP!MIX

Zdenka Kovačiček: Album “Konstatacije jedne mačke” pun je provokativnih pjesama koje će zaintrigirati i mlađu publiku

pop!mix/news

Zdenka Kovačiček: Album “Konstatacije jedne mačke” pun je provokativnih pjesama koje će zaintrigirati i mlađu publiku

Foto: PR

Zdenka Kovačiček: Album “Konstatacije jedne mačke” pun je provokativnih pjesama koje će zaintrigirati i mlađu publiku

Zdenka poručuje kako album spaja ljude, generacije i svemire

“Konstatacija jedne mačke”, dugoočekivani album hrvatske prve dame jazz-rocka Zdenke Kovačiček, napokon je objavljen. Etiketa “dugoočekivani” nije tek tako prilijepljena za ovo posebno izdanje, s obzirom na to da je ovo prvi Zdenkin solo album od 2004. godine. Tada je izbacila album “To Be Zdenka”, na kojem se nalazi njen nanovo snimljen hit iz 1999. “Žena za sva vremena”.

Vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala na ovim prostorima krajem prošle godine objavila je singl i prateći animirani video spot “Konstatacija jedne mačke” po kojem je naslovljen album. Početak 2021. godine obilježio je pak aktualni singl “Jaka” koji je začinio neponovljivi Davor Gobac. Koliko je singl “Jaka” jak potvrđuje činjenica da je singl odmah u prvom tjednu emitiranja ušao u Top 40 najslušanijih hrvatskih singlova na radio postajama. Pjesma i dalje drži zavidnu poziciju na vrhu ljestvice, a spot pjesme ima zavidan broj pregleda.

Pored navedenih pjesama, na izdanju će se pronaći još šest pjesama: “Stare Fore”, “Nova ja”, “Hoćeš li se sa mnom”, “Kost”, “Nisam dobra sa zbogom” i “Tvoje usne”, u kojoj gostuje Matija Cvek. Zdenka Kovačiček ističe kako je nastao album upravo onakav kakav je željela zahvaljujući podršci koju je imala.

Sve o svemu, riječ je o albumu koji neće prigrliti isključivo jazz, blues i rock kužeri. Riječ je o albumu koji je namijenjen svima koji si vole lijepim melodijama zasladiti život, kao i tekstovima pjesama koji pale lampice u glavi. Takvi tekstovi osobito su dobrodošli u ovim hektičnim vremenima kada se ponekad zaboravimo u potpunosti prepustiti čarima glazbe te kada glazbu konzumiramo lako i brzo poput fast fooda. “Želim da moja glazba potakne ljude na razmišljanje, o svom životu, tuđem životu, o prošlosti, o budućnosti, s dozom cinizma, ali i optimizma”, ističe Zdenka.

Foto: PR

Žena za sva vremena vjeruje kako će njen album biti interesantan milenijalcima te generaciji Z, kao i svim drugim generacijama, dakako, jer je ovo glazbeno izdanje za ama baš sve. “Moja intuicija da sačuvam knjige Slavice Maras iz koje je nastao ogroman hit ‘Frka’ pokazala se opet idealnom. Nastale su pjesme provokativnog teksta koje će sigurno zaintrigirati mlađu publiku, kao što je to bio slučaj s ‘Frkom’ jer je sada pravo vrijeme za takve pjesme. Nekoliko životnih, nježnih balada doprijet će do mnogih ženskih duša, a pomno odabrani gosti dali su mom albumu posebnu energiju mlađe generacije te potvrdili da glazba spaja ljude, generacije i svemire”, poručuje unikatna diva.

More in pop!mix/news

To Top