Connect with us

POP!MIX

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje novi singl ‘Prema meni’

pop!mix/news

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje novi singl ‘Prema meni’

Foto: Katarina Matas

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje novi singl ‘Prema meni’

Ono što ponajviše zadivljuje lakoća je kojom nas dobri duh naše kantautorske scene Zvonimir Varga časti jednostavno lijepim ili lijepo jednostavnim pjesmama.  A “Prema meni” je baš još jedna takva, “obična”, “mala” pjesma, s prepoznatljivim potpisom, izvučena iz rukava u kojem ih se sigurno krije još pregršt.  Pjesma koja se doima lakom i nezahtjevnom, ali koju s tako malo poteza kistom a u toliko boja u kajdanki mogu oslikati samo najvještiji kantautori, napisao je o pjesmi književnik i glazbeni kritičar Toni Matošin.

Novi Vargin singl snimio je i aranžirao splitski glazbenik sa zagrebačkom adresom Teo Aničić, dok je spot osmislila i snimila Katarina Matas – Muni Kuper Photography.

Glavni lik videa je mlada, znatiželjna haskica koja neodoljivo podsjeća na vuka. U šetnji sa svojom dragom polarnom prijateljicom Camy, Varga se opušta u ljepotama zelenila Žumberka. Pritom zaboravlja na sve brige i nered te se prepušta bezbrižnosti i nježnosti koju pronalazi u svom malom bijegu.

Varga je na sceni dulje od deset godina, a uskoro će odsvirati i svoj tristoti koncert. U tom periodu objavio je 10 albuma, jednu kompilaciju i EP, knjigu pjesama te dječju slikovnicu. U posljednje vrijeme najviše nastupa po kaznionicama, domovima za starije i knjižnicama, a njegov idući nastupi održat će se upravo u hrvatskim kaznionicama.

More in pop!mix/news

To Top