Connect with us

POP!MIX

Zagreb Calling u zagrebačkom Dva Osam!

pop!mix/news

Zagreb Calling u zagrebačkom Dva Osam!

Foto: Helena Hrascanec

Zagreb Calling u zagrebačkom Dva Osam!

Prve u nizu nastupa koji će tijekom godine u zagrebačkom klubu Dva Osam predstaviti bendove s kompilacije „Zagreb Calling: Generacija bez refrena”, održat će Ivan Grobenski i Eine. Nastupit će u četvrtak, 20. 1., a program počinje u 19 sati.

Nakon više od godinu dana i nekoliko desetaka koncerata u Hrvatskoj i regiji, bend Siromahi & Lazari, osnovan isključivo zbog potrebe izvođenja istoimenog recentnog albuma Ivana Grobenskog uživo, po posljednji će puta taj materijal publici predstaviti u cijelosti!

Kajkavsku neo-tradicionalnu pjesmaricu izvest će u peteročlanoj postavi (Leo Beslać, Marin Hraščanec, Marko Lucijan Hraščanec, Nikola Milosavljević, Ivan Grobenski) i time zapravo označiti raspad benda i aktivnog promoviranja albuma, a što će ujedno biti i jedina punokrvna promocija spomenutog materijala.

Album “Siromahi i Lazari” proglašen je za jedno od najboljih prošlogodišnjih domaćih izdanja u izboru Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Nacionala i portala Ravno Do Dna. Band je album predstavio i na prošlogodišnjem MENT-u u Ljubljani te WAVES festivalu u Beču.

Eine je pak osamljeni projekt Ivana Ščapeca, autora prisutnog na sceni već desetak godina u različitim inkarnacijama (Seine, Vlasta Popić, litl itali, Chubakina Baka).

Svaki put kad buka bude preglasna, Ščapec se stišava u svoj mali prostor da hvata dah. Projekt bez ambicija, želje za utiskom, prilagođen tihim prostorima i nježnoj pažnji. Počeo je s jednim kratkim izdanjem naslovljeno “Dva” te pjesmom “Sve” u suradnji s režiserkom Marinom Uzelac, prikazujući mučan bitak riba u ribarnici. Krajem 2018. izdaje još jedno kraće izdanje u open-source formatu pod nazivom “Sega” koje tematizira kulturu kao otvoreni kod, nasuprot naivne sistemske paradigme vlasništva nad metafizičkim. Početkom 2020. izdaje EP pod nazivom “Prepiske” koje čine prijevodi dviju anglofonih pjesama, a u proljeće 2021. sa svojom pjesmom “Misao” našao se i na kompilaciji zagrebačke scene “Zagreb Calling: Generacija bez refrena”.

Kompilacija je dostupna na vinilu i na digitalnim servisima, a okuplja  deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su četiri dana snimali live izvedbe svojih pjesama u zagrebačkom KSET-u.

https://backl.ink/145901244 

Snimanje pjesama, a ujedno i spotova u režiji Bojana Koštića, trajalo je od 15. do 19. siječnja 2021.

Na ploči su se kroz izvedbe uživo predstavili samo neki od brojnih talentiranih glazbenika mlađe generacije: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Truth ≠ Tribe, nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

U Dva osam su u planu i koncerti ostalih izvođača s hvaljene kompilacije. Koncert Žen je najavljen za 3. ožujak, a Dimitrija Dimitrijevića 7. travnja.

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica je ograničen.

Pretprodaja https://bit.ly/3rmSAcI

Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 60 kn na ulazu u klub.

Facebook event:

https://bit.ly/3nAoL7w

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top