Connect with us

POP!MIX

Zagreb Calling predstavlja nemanjinu Terra Magicu!

pop!mix/news

Zagreb Calling predstavlja nemanjinu Terra Magicu!

Foto: Marina Uzelac

Zagreb Calling predstavlja nemanjinu Terra Magicu!

“Terra magica” u izvedbi nemanje, drugi je spot koji prati i najavljuje dugoiščekivanu kompilaciju deset zagrebačkih alternativnih bandova “Zagreb Calling”!

Pjesma “Terra magica” je inače u originalu objavljena na hvaljenom albumu “Cosmic Disco”. Taj je album napisan kao glazbeni odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih te opisuje iskustva koja se događaju nemanji nakon “Tarot Funka” – u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja. Kako album slavi život onakvim kakvim ga se nemanja sjeća, u pjesmi Terra Magica, nemanja se prisjeća i oprašta od zemaljske okoline u kojoj je proveo ovaj život i taman prije nego će zakoračiti u nepoznato. Come along children!

Kompilacija “Zagreb Calling” okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Tada je nastalo i deset sjajnih live spotova u režiji Bojana Koštića. Do sada je objavljen spot Truth ≠ Tribe “LA 1992”!

Pjesme će uskoro biti objavljene na vinilu (Menart), a uz nemanju na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, uz Truth ≠ Tribe, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Kompilacija će uskoro biti dostupna na vinilu, ali i na svim digitalnim servisima. “Zagreb Calling” već sad možete predspremiti u svoje digitalne fonoteke!

https://backl.ink/145901244

nemanja je pojava iza kojeg navodno stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bandovima Para Lele i  pastele. nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara/vokal). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live tijekom samog nastupa benda. nemanja je do sada izdao dva albuma: Tarot Funk (2019.) i Cosmic Disco (2020). Oba albuma smještana su na regionalne liste najboljih godišnjih izdanja, ali i world music izdanja glazbenih publikacija u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj, a izdanja su koncertno promovirana na rasprodanim regionalnim koncertima.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top