Connect with us

POP!MIX

Zabavne aktivnosti i radionice koje nas očekuju ovaj vikend!

pop!mix/news

Zabavne aktivnosti i radionice koje nas očekuju ovaj vikend!

Foto: PR

Zabavne aktivnosti i radionice koje nas očekuju ovaj vikend!

Ovaj tjedan je posvećen hedonističkim i revolucionarnim žanrovima glazbene kulture; vikend otvaramo glamuroznim disko eventom s over-the-top odjevnim kombinacijama, a u subotu pripremamo punk gig s lokalnim bendovima prožetim buntovničkim, energičnim, agresivnim tempom. U subotu pripremamo u Močvari i radionicu cirkuskih vještina za djecu.

Vitamin Disco, petak 1.4., 20:00 – 02:00, ulaz: 15 kn

DJ Dante Sentimento i DJ Toćh rekreirat će atmosferu diskoteke Studia 54, a svi koji gaje afinitet prema ovom dekadentnom disko razdoblju pozivamo da slobodno posegnu za najotkačenim, najšarenijim, najseksi modnim kombinacijama. Dečki kažu: “Nismo mogli izdržati vaš pritisak da opet bude disko. Iskupit ćemo se svima koji su zadnji puta ostali ispred klub zbog mjera. Iako je drugi puta vitamin Disco u medici osjećaj je kao da je opet premijerno. Bit će to povijesni parti nakon ukidanja mjera.“ U Pierrotijevoj 11. čekat će vas DJ Dante Sentimento i DJ Toćh, već dobro poznati rezidenti zagrebačkog Rockstara. Svoj projekt započeli su u Jabuci krajem 2018., gdje je, kako znaju reći, gorilo i do 6 ujutro.

Korona vremena i zatvaranje Jabuke izbacili su ih iz kasnonoćnog klupskog programa, a onda su se zaredala gostovanja na Velvet Festivalu, Art Parku, Ljeto u Tehničkom, Advent u Akademiji te u Pločniku u sklopu programa Zvuci dnevne sobe.

Pank gig w/ Accident, Abergaz, The Celetoids, Vipera, subota 2.4., 21:00 – 02:00, ulaz: 20 kn

Početak travnja sa sobom donosi brutalan pank gig, a nastupaju: The Celetoids, dobri znanci s Kvatrića, Vipera, bend koji predstavlja svoj debi EP, Accident, koji također promoviraju svoj album i Abergaz, najzagrebačkiji bend kojeg svi znaju.

Radionica cirkuskih vještina za djecu, subota 2.4., 11:00-12:30, ulaz slobodan

Autonomni kulturni centar poziva vas na prijavu za Radionicu cirkuskih vještina za djecu, koja će se održati 02. travnja od 11.00 – 12.30 sati u prostoru Pogon – Jedinstvo -mala dvorana na katu, Trnjanski nasip b.b. (odmah do kluba Močvara). Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen . Prijave se zaprimaju ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3iSuRO5 zaključno s 31.3. 2022. u 12.00 sati. Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra.

Radionica uključuje upoznavanje s različitim cirkuskim rekvizitima kao što su loptice, kolutovi, čunjevi za žongliranje, te tanjuri za balansiranje. Radionica započinje zagrijavanjem i s nekoliko igara, nakon čega će djeca učiti tehniku bacanja i hvatanja loptica i drugih objekata za žongliranje uz vježbe s rekvizitima za balansiranje. Osim samostalno djeca će raditi vježbe žongliranja i u paru. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 -14 godina. Žongliranje je korisno za djecu jer razvija sposobnost koncentracije i povoljno utječe na koordinaciju. Voditeljica radionice je Nikolina Majdak

Kao izvođačica sudjeluje u mnogim kazališnim produkcijama, osobito u izrazu gajeći tehniku kazališnog klauna te fizičkog teatra (predstave “Slavuj”, “Poppins silazi”, “Antiedip”, “Cefas”, “Dvije i pol sestre”, “Kaleidoskop”, “Noć živih klaunova”). U suradnji s Kazalištem Mala scena i Triko Cirkus Teatrom ostvarila uloge u igranim i nagrađivanim predstavama za djecu: “Iglica”, “Mala vještica”, “Crna Petra”. Sudjeluje u brojnim uličnim predstavama i ima svoj solo ulični cirkuski komični show “Niske pobude i visoke pete”. S predstavama je sudjelovala na mnogim festivalima u svijetu: na festivalu “Bijele noći” u Permu, Rusija; Siguientescena u Queretaru, Mexico; na festivalu Ministarstva kulture Croatie, La Voici, u Gargenvilleu, Francuska; na Muscailt festivalu u Galwayu, Irska, te u sklopu Europske noći muzeja u Bruxellesu, Belgija; na Kids Euro Festivalu u Washington D.C.-ju, SAD (između ostalog u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru); na nekoliko festivala u Turskoj, Makedoniji, Kosovu i Srbiji, kao i na turneji u gradovima Changsha, Jinan i Xi’an, te Beijing u NR Kini.

Samostalno i kroz suradnju s umjetničkim organizacijama i udrugama djeluje na području nezavisne kulture, najvećim dijelom na području cirkusko-kazališne scene. Vodi razne radionice pokreta, te cirkuskih vještina za djecu i odrasle. Od 2015. godine asistira na Akademiji dramske umjetnosti, kod profesora Mladena Vasaryja, na Katedri za scenski pokret. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

**************************************************************************

Program Autonomnog kulturnog centra, financijski je podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

#covidsafeevent

S ciljem održavanja sigurnijeg događaja i sa što manjim ograničavanjem broja posjetitelja, ulazak na koncert biti će moguć samo uz predočenje Covid putovnice ili PCR testa ili potvrde o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Hvala na razumijevanju. Također, molimo vas da tokom eventa nosite maske, svima koji nemaju maske na ulazu bit će dodjeljene te vas molimo da držite distancu.

Događaj se održava u klubu uz poštivanje preporuka i odluka stožera za civilnu zaštitu u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

#covidsafeevent

 

More in pop!mix/news

To Top