Connect with us

POP!MIX

Veliki koncert LADO Electra u Tvornici kulture 26. ožujka

pop!mix/news

Veliki koncert LADO Electra u Tvornici kulture 26. ožujka

Foto: PR

Veliki koncert LADO Electra u Tvornici kulture 26. ožujka

LADO Electro održat će veliki obljetnički koncert u Tvornici kulture u subotu 26. ožujka u 20 sati.

Punih 20 godina projekt LADO Electro spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO na čelu s tadašnjim umjetničkim voditeljem Ivanom Ivančanom i ravnateljom Josipom Guberinom i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Samo godinu dana kasnije objavljen je istoimeni album prvijenac. Album se odmah po objavljivanju našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25. godina hrvatske samostalnosti. Istaknuti singlovi s ovog albuma su 1 Pura 2 Pandura i Dej mi.

S drugog dvostrukog nosača zvuka 2.0 Memorabilium, koji sadržava više vokalnih elemenata, proizašli su singlovi i video spotovi za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se… (Song for Elizabeth i Melita, a u pripremi je izlazak novog videospota.

Za nas je to 20 prekrasnih godina suradnje na zajedničkom projektu s vrhunskim izvođačicama i izvođačima Ansambla LADO. Ovu ćemo godinu obilježiti radno. Pred nama je nekoliko značajnih nastupa LADO Electra kao što je onaj na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju i u Tvornici kulture“, najavio je Harfman, jedan od autora projekta. Naime, obilježavanje 20. obljetnice započinje početkom ožujka na svjetskoj izložbi u Dubaiu gdje će Ansambl LADO održati nekoliko nastupa predstavljajući hrvatsku kulturu.

Publika koncerte uživo redovito ocjenjuje kao vrhunski doživljaj i osvježenje na glazbenoj sceni, a Ladarice svojom pojavom i vokalnim mogućnostima kao i inače oduševljavaju publiku pokazujući svu moć i ljepotu hrvatskog folklora.

Glazba s albuma 2.0 Memorabilium inspirirala je umjetnike različitih pravaca  koji su je koristili u filmovima, predstavama, reklamama i na modnim revijama. Koreografije koje su postavljene na neke od pjesama s albuma prvijenca izvođene su u raznim prigodama poput dodjele diskografske nagrade Porin i otvorenja Svjetskog prvenstva u rukometu. Polufinalnu večer Dore 2010. otvorila je koreografija u sklopu projekta LADO Electro pod nazivom Kontrada.

Samo u 2020. godini obilježenoj brojnim otkazivanjima koncerata uslijed pandemije koronavirusa, LADO Electro zabilježio je nekoliko zapaženih nastupa, poput onoga u sklopu programa Rijeka 2020, tvrđavi Barone u Šibeniku te otvaranja Ljeta u MSU za koji su organizatori rekli kako je to bio jedan od najsnažnijih  i umjetnički najuvjerljivijih  nastupa na svih sedam Ljeta u MSU.

Ulaznice za koncert LADO Electra u Tvornici kulture mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 70 kuna – bit.ly/Entrio_LADOElectro_u_TvorniciKulture. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna.

Na ulazu će biti potrebno predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

More in pop!mix/news

To Top