Connect with us

POP!MIX

U Novoj ploči predstavljen album jubilarnog 65. Zagrebačkog festivala

pop!mix/news

U Novoj ploči predstavljen album jubilarnog 65. Zagrebačkog festivala

U Novoj ploči predstavljen album jubilarnog 65. Zagrebačkog festivala

Jučer, točno u podne u samom centru Zagreba, u Caffe baru i Music shopu Nova ploča održano je predstavljanje albuma “65. Zagrebačkog festivala” objavljenog u nakladi Croatia Recordsa. Album su predstavili umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Neno Belan, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a Milan Majerović-Stilinović te kreativna direktorica Croatia Recordsa, Nikolina Mazalin.

“Htio bih zahvaliti svim autorima i izvođačima koji su se odazvali na natječaj, ove godine ih je bilo rekordnih, nešto manje od 300 prijavljenih i nije bio lak zadatak odabrati samo njih 20 koji se nalaze na CD-u. U tu svrhu okupio se stručni žiri, tri radijska glazbena urednika, jedan glazbeni kritičar i jedan producent, mi smo preslušavali sve materijale i nadam se da će svi biti zadovoljni s onim što smo odabrali i da će se svi dostojno predstaviti na festivalu”, rekao je Neno Belan.

“Već tradicionalno Zagrebački festival otvara kreativnu godinu te je jedan od projekata koji Hrvatsko društvo skladatelja podržava već 65 godina s posebnim ponosom, naravno, zbog činjenice da je to naš najstariji domaći festival popularne glazbe i neizbježni dio cijele naše glazbene industrije, posebno u ovih zadnjih pet godina otkad je festival preporođen pod umjetničkim ravnanjem Ante Pecotića i Nene Belana”, rekao je Milan Majerović-Stilinović i dodao: “Sam festival je najbolje izgledajući i najbolje zvučajući festival u Hrvatskoj, budimo iskreni, to je top naše glazbene produkcije!”

More in pop!mix/news

To Top