Connect with us

POP!MIX

Tús Nua objavile dugoočekivano studijsko izdanje “Nothing Personal”

pop!mix/news

Tús Nua objavile dugoočekivano studijsko izdanje “Nothing Personal”

Foto: Nina Đurđević

Tús Nua objavile dugoočekivano studijsko izdanje “Nothing Personal”

“Nothing Personal” je naziv novog albuma hvaljenog domaćeg dua Tús Nua, a upravo je objavljen na svim digitalnim platformama pod etiketom Rock Svirke Records. Svoje drugo studijsko izdanje djevojke su spremale četiri godine, a najavljeno je singlovima “Ride”, “Palindrome” i “Lights Out”, koje su službeno objavile proteklih mjeseci.

Na novom albumu našlo se devet pjesama među kojima su i tri ranije objavljena singla, a snimane su u Chicken Sound studiju kod Vedrana Kovačića-Belog, koji je skupa s curama iz Tús Nua radio na miksu. Za master albuma zaslužan je Igor Meister, naslovnicu idejno potpisuje Tús Nua, a dizajn Jordi Ilić. Upravo djevojke iz Tús Nua potpisuju glazbu i tekstove za sve pjesme s izdanja “Nothing Personal”, a više o čitavom izdanju ispričale su one same:

Nothing personal” je unazad četiri godine rastao u fazama, kao i mi. Neke od njih su bile jako teške i zato smo, između ostalog, jako ponosne što smo i kako smo isplivale iz njih. Kao ni dosad (a ni odsad), nismo se stavljale u žanrovske kalupe te nam je odgovor na pitanje kojem žanru pripadamo i dalje jedno od najtežih. “Nothing personal” je vokalniji, hrabriji i ponajviše osobniji od prvijenca “Horizons“, ističu Jordi i Jelena.

Nakon brojnih svirki po europskim klubovima i festivalima, sa zadnjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio kao dvojac. Album “Nothing Personal” je, kako kažu Jordi i Jelena, rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja.

Za razliku od prvijenca “Horizons”, ovaj album je više “unutra” nego “van”, zahvaljujući promjeni iz tria u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma. Upravo prošlim albumom “Horizons” Tús Nua su pokorile publiku i struku, a novim izdanjem nastavljaju ondje gdje su stale.

Album “Nothing Personal” dostupan je na linku OVDJE.

Tús Nua – Lights Out (Official Video)Foto: Nina Đurđević

More in pop!mix/news

To Top