Connect with us

POP!MIX

Toni.Drama novim singlom “IMALITUMJESTA” poručuju: “Nećemo prestat!”

pop!mix/news

Toni.Drama novim singlom “IMALITUMJESTA” poručuju: “Nećemo prestat!”

foto: Aquarius Records

Toni.Drama novim singlom “IMALITUMJESTA” poručuju: “Nećemo prestat!”

Nakon što su prvim singlom “Fokus Pokus” predstavili svoj zarazno dobar alternative pop/funk zvuk, kreativna mašina Toni.Drama objavljuje pjesmu “IMALITUMJESTA” čija poruka je jasna – Toni.Drama neće prestat!

“IMALITUMJESTA” je, kako kažu dečki iz benda, pjesma o stvaranju i slijeđenju svojih snova čak i onim trenutcima u kojima se pojedinac osjeća kao da neuspješno pokušava pronaći svoje mjesto u društvu te, usprkos tom osjećaju besperspektivnosti, nastavlja svoje traganje i rad, a upravo iz toga pronalazi smisao.

Za snimanje spota dečki su tijekom ljeta otputovali na jedan od naših najljepših otoka, a otkrili su i kako je proteklo snimanje:

Snimanje ovog spota bilo je u isto vrijeme zabavno i idilično, dok smo se s druge strane pronašli u situacijama koje su donijele težinu i duh snimanju ovog spota. Proveli smo tri dana na Dugom otoku, vrlo malo spavali, pržili se na suncu, ali uspjeli smo izvući svaki atom energije da snimimo našu avanturu na moru. Sve je to bilo jako nasumično, iscrpljujuće, no uspjeli smo pronaći vremena da se okupamo i uživamo na kraju dana. Sve krasote ovog snimanja i otoka koje su se na kraju pretvorile u jedan satirični mini film, nam je po drugi put omogućila naša desna ruka projekta, Paula Grandov.

Paula nam je zbog svojih korijena na otoku osigurala sve lokacije koje se pojavljuju u spotu te pozvala svog oca, Tomislava Grandova, ( iliti Tom Fisha ) kojem smo također zahvalni što je odvojio svoje vrijeme i strpljenje kako bi snimio s nama ovaj film s time da je čovjek dan prije snimanja proveo gaseći požar na otoku. Također se želimo i zahvaliti našem snimatelju/montažeru Luki Križancu koji je sa svojom opremom cijeli dan izgarao na suncu i penjao se s nama na svjetionik koji je po meni dragulj ovog spota. Veselimo se daljnjim snimanjima te jedva čekamo da vam isprezentiramo što sve ovakav kolektiv može zajedno ostvariti.

Paula Grandov koja ima posebnu poveznicu s Dugim otokom ispričala je kako je došla na ideju da novi spot snime upravo tamo, kako je prošla suradnja s njezinim ocem Tomislavom i kako su dečki izdržali otočki život:

Kada sam prvi put čula pjesmu ”IMALITUMJESTA” pomislila sam si kako je ovo jedna od rijetkih pjesama za koju radim spot, a da mogu u potpunosti vidjeti kreativnu viziju projekta. Pjesma me odmah asocirala na ljeto, na mjesto gdje je rođen moj otac, a gdje ujedno i ljetujem – Dugi Otok, Sali. Smatram kako je ta lokacija savršena za prikazivanje poante spota – krpaj, spajaj, pronađi trijumf u putovanju prema cilju. Lokacije su divlje, otočke, bajkovite. Moj otac, Tomislav Grandov, ujedno i moj omiljeni pjesnik, imao je vrlo bitnu ulogu u ovom spotu. On je lik koji gura radnju prema naprijed i potiče scenarij spota, a ujedno i živi na otoku tako da je vizualno bio pun pogodak. Tata je jako uživao u ovom procesu i, po mojem skromnom mišljenju, odradio je odličan posao!

Moji dragi članovi benda Toni.Drama susreli su se sa surovom realnosti života na otoku i snimanjem na terenu. Bili su neispavani i iscrpljeni od sunca, ali unatoč tome, u dva dana smo uspješno snimili spot i bend se vratio u svoju oazu u Zagrebu. Sve u svemu, članovi tima odradili su odličan posao, s posebnom zahvalom Luki Križancu koji je snimao i montirao. Veselim se budućim projektima sa Toni.Dramom, ali idući put idemo u studio.”

Nakon ‘prženja’ na Dugom otoku i objave novog singla, Toni.Drama se okreću live svirkama i radu na novom materijalU, a uživo ih možete gledati i slušati već 22. listopada u zagrebačkom klubu Peti kupe gdje će nastupiti kao predgrupa Natali Dizdar.

Pjesma “IMALITUMJESTA” dostupna je na svim streaming servisima.

More in pop!mix/news

To Top