Connect with us

POP!MIX

Tjedni pregled novosti

pop!mix/news

Tjedni pregled novosti

foto: HDU

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe! Dobrodošli u naše 116. izdanje!

NOVITETI

Albumi

Među ovotjednim izdanjima nalaze se albumi ‘Ja sam na vas ponosan – Live at Spaladium’ (Mate Bulić), ‘Vrijeme ljubavi’ (Parni valjak), ‘Deteto i beloto more’ (Mizar i Harmosini) i ‘U priči bez kraja’ (Slanci). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi

Pjesme ‘Zar je ljubav spala na to’ (Jelena Rozga i Matija Cvek), ‘Javi se kad stigneš’ (Vatra), ‘Prijatelj je uvijek tu’ (Petra Antolić i Ivana Kindl), ‘Ne trebam riječi’ (Gina), ‘Slobodan’ (Pava) i ‘3AM (UK Mix)’ (Wzolf i Tom Martin) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 28 novih pjesama. Playlistu novo odnedavno možete pronaći i na streaming servisu TIDAL.

               

Playliste

Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotifyDeezer TIDAL. redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), asfalt (hip hop, trap, R&B, soul), pop (pop glazba, plesni singlovi, radiofonične pjesme) i zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk). Otkrijte što se na njima nalazi!

Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Kao da stao je sat’ (Erna), ‘Vanila i znoj’ (Divlje jagode i Čipi), ‘Tišina’ (Sassja), ‘Waka Waka’ (HAUSER), ‘Noć vinčanja’ (Trio Gušt) i ‘Zbogom ljubavi’ (Adastra).

VIJEST TJEDNA

HDU I ZAPRAF SASTALI SE S KOMPANIJOM LYRICFIND

U ponedjeljak 12. rujna 2022. predstavnici ZAPRAF-a i HDU-aKristijan Barabaš, voditelj baze podataka i digitalnog sadržaja i Mladen Milić, pravni savjetnik sastali su se s predstavnikom kompanije LyricFind Robertom Singermanom.

Na sastanku su također prisustvovali i Dario Draštata, direktor Dallas Recordsa i član Upravnog odbora HDU-a, Ana Škarica Lešić, direktorica pravnih poslova u Dancing Bear Publishingu i predsjednica Odbora za glazbeni publishing HDU-a te Robert Nadžaković, direktor Poslovne spajalice i IT stručnjak ZAPRAF-a.

Na sastanku se raspravljalo o mogućoj suradnji s kompanijom LyricFind, a u sklopu digitalne monetizacije tekstova pjesama i prijevoda tekstova za publishere i diskografe.

Rastuća popularnost lyrics videa ogleda se u tome da su danas tekstovi pjesama najtraženiji pojam u internetskim tražilicama te predstavljaju dodatnu prililku za daljnji razvoj digitalnog poslovanja te veće monetizacije digitalnog sadržaja.

LyricFind je globalna kompanija za licenciranje tekstova pjesama i podataka. Njihov vodeći katalog pjesama na tržištu pokreće digitalne platforme u raznim industrijama te u njemu uživaju obožavatelji glazbe iz raznih dijelova svijeta.

Kompanija posluje sa više od 100 digitalnih platformi uključujući Amazon, Google, Xperi, YouTube, Deezer, Pandora i iHeartRadio gdje pruža aktualne, točne i potpuno licencirane tekstove. Do sada je licencirano više od 55.000 kataloga pjesama i servisira 200 teritorija na 33 različita jezika.

More in pop!mix/news

To Top