Connect with us

POP!MIX

The Black Room nas vode u ‘Motel Monaco’

pop!mix/news

The Black Room nas vode u ‘Motel Monaco’

Foto | Kristina Barišić

The Black Room nas vode u ‘Motel Monaco’

Singlom ‘Motel Monaco’ riječki The Black Room završava audio-vizualnu trilogiju započetu pjesmama ‘I’ll Talk You Into It’ i ‘Lawless Boulevard’, čime su na korak do objave svog drugog studijskog albuma.

‘Motel Monaco’ kao prva pjesma na istoimenom albumu započinje i završava koncept cijelog albuma. Baš je ona bila inicijalna inspiracija tijekom stvaranja ostatka soničnih priča kojima The Black Room istražuju teme odrastanja, usamljenosti, melankonije i egzistencijalizma općenito.

Svoju glazbenu priču dečki su započeli u klasičnim rock okvirima, ali nisu se ograničavali nego su ih hrabro i vrlo uspješno probijali. U pjesme vješto inkorporiraju glazbene afinitete svakog ponaosob, ali za novi album je “pala” unisona odluka da se isti bazira na estetici 1980-ih.

Foto | Kristina Barišić

Bez obzira koji im je žanr trenutna inspiracija, finalni proizvod uvijek ga prezentira u njegovom najboljem obliku. Slučaj je to i s ‘Motelom Monaco’. Opasno zarazan ritam i fantastično balansiranje melodija i vokala osvajaju na prvu, a dosad objavljeni singlovi daju naslutiti da nas uskoro očekuje izniman dugosvirajući materijal.

 

Za produkciju i režiju spota i ovaj put je zaslužna Riječanka Kristina Barišić koja je dvoje glavnih protagonista smjestila u fikcionalni ‘Motel Monaco’ i ovom pričom zaokružila vizualni dio trilogije.

 

 

 

glazba, tekst i aranžman | Jakov Katalinić, Leo Ventin, Ivan Ritoša i Kruno Kukuljan

produkcija | Matej Zec – GIS studio

 

redateljica i producentica | Kristina Barišić

kamera | Kristijan Vučković

glumci | Tino Trkulja, Kaja Terze

 

More in pop!mix/news

To Top