Connect with us

POP!MIX

Subotom na besplatni jazz u centru Zagreba!

pop!mix/news

Subotom na besplatni jazz u centru Zagreba!

foto: PR

Subotom na besplatni jazz u centru Zagreba!

Hrvatski jazzeri na 13. Jazzg festivalu!

13. Jazzg od ove godine traje dulje i na više lokacija!

Dio ovogodišnjeg programa su naime i četiri besplatna koncerta vrhunskih domaćih jazz glazbenika i to na četiri različite lokacije na otvorenome!
Koncerti će se održavati subotom, u 12:30 sati!

8. listopada nastupa I.M.L.P. Quartet (Ivan Marincel (trombon), Luka Peršić (alt sax, flauta), Ivan Džajić (kontrabas), Borko Rupena (bubnjevi)) na uglu Gajeve i Bogovićeve. Riječ je o jazz kvartetu iz Zagreba predvođenim dvojicom puhača – Lukom Peršićem (alt.sax, flauta) i Ivanom Marincelom (trombon). Kompozicije na programu uz članove sastava potpisuju Eric Dolphy, Ornette Coleman i Sonny Rollins.

15. listopada Mirsad Dalipi Trio nastupa u Bogovićevoj kraj Sunca. Trio čine Ivan Kapec na gitari, Toni Starešinić na klavijaturama te Mirsad Dalipi na bubnjevima.

22. listopada Oliver Potočnik Quartet nastupa na Europskom Trgu. Kvartet saksofonista Olivera Potočnika izvodi jazz standarde te moderne kompozicije trudeći se držati korak s današnjim trendovima i pristupima u izvedbi i improvizaciji. U kvartetu su još: Pavle Jovanović (gitara), Ivan Džajić (kontrabas), Adriano Bernobić  (bubanj).

29. listopada Valerija Nikolovska Trio (Valerija Nikolovska (vokal),  Viktor Lipić (klavijatura), Janko Novoselic (bubnjevi)) nastupa na uglu Gajeve i Bogovićeve. Valerija Nikolovska (vokalist i tekstopisac) i Viktor Lipić (klavijaturist,skladatelj i producent), glazbeni su par koji djeluje zajedno već više od 20 godina, počevši sa grupom Mayales. Zajedničko glazbeno putovanje rezultiralo je s 4 albuma, uglavnom autorske glazbe i mnogobrojnim koncertima. Inicirali su nekoliko različitih projekata u suradnji s različitim glazbenicima. Također, rado i često izvode i program jazz standarda u manjim ili većim formacijama (Double Standards).

Studeni je rezerviran za strane jazz virtuoze

Jedan od najkreativnijih jazz-orkestara današnjeg jazza, Mingus Big Band nastupit će u Velikoj dvorani zagrebačkog Lisinskog 22. studenoga. Bit će to jedinstvena prilika da i hrvatska publika obilježi 100. godišnjicu rođenja velikog i neponovljivog Charlesa Mingusa.

2. studenoga u Malu dvoranu Lisinski dolazi trio predvođen američkim jazz pijanistom i skladateljem Christianom Sandsom.

7. studenoga u zagrebačku Tvornicu dolazi Jazz/Takes Supergroup s modernim instrumentalnim jazz aranžmanima poznatih skladbi iz raznih žanrova i raznih bandova (Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Nirvana, Soundgarden, Chic, Abba, David Guetta, Metallica, Nas, Notorious B.I.G., A Tribe Called Quest, Patti Smith, The Ramones).

9.11. Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan dolaze u kazalište Kerempuh predstaviti tradicionalnu glazbu njihovih kultura – Perzije (Iran) i Anatolije (Turska).

Svi strani koncerti počinju u 20 sati.

More in pop!mix/news

To Top