Connect with us

POP!MIX

Spoj socijalne tematike, ljubavnih priča i ponešto mistike rezultat je albuma prvijenca Divljeg dječaka

pop!mix/news

Spoj socijalne tematike, ljubavnih priča i ponešto mistike rezultat je albuma prvijenca Divljeg dječaka

Foto: Anamaria Budić

Spoj socijalne tematike, ljubavnih priča i ponešto mistike rezultat je albuma prvijenca Divljeg dječaka

San svakog izvođača je držati svoj album u rukama jer je to sukus svega što je radio, a želja za ostvarenjem tog sna tim je veća kad je u pitanju album prvijenac.

„Od danas do sutra” prvi je album kojeg predstavlja grupa Divlji dječak na čelu s Markom Mršićem.

Sastoji se od 11 autorskih pjesama od kojih je prva izašla još 2018. godine pod nazivom „S druge strane dana”. Nakon nje, izašla je pjesma „Sizif” s kojom je nastupio na CMC festivalu u Slavonskom Brodu iste godine. Nizale su se pjesme „Zamisli”„Bez tebe”„Brod”„Gori nebo”, a naslovnu pjesmu ovog albuma, „Od danas do sutra”, predstavio je u veljači ove godine.

Posljednji singl s kojim bend zaključuje ovo poglavlje je pjesma „Viktorija” za koju je u režiji –­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Domagoja Skotarija snimljen i video spot koji pogledajte na sljedećem linku:

 

Autor svih pjesama je Marko Mršić, a producent cijelog izdanja je Marko Matijević Sekul. Osim njega, na albumu je sudjelovalo mnoštvo pratećih glazbenika koji su svojim doprinosom obogatili ovo izdanje.

Album prvijenac Divljeg dječaka je spoj socijalne tematike, ljubavnih priča i ponešto mistike. Budući da ne postoji koncept po kojem bi se povezale pojedine pjesme, njihov poredak je određen kronološki. Upravo je iz tog razloga proizašla ideja da se album nazove „Od danas do sutra”.

„Iznimno nam je drago što smo ovaj album priveli kraju i time skinuli teret prvijenca s leđa. Uživali smo ovih nekoliko godina i ponosni smo što smo uspjeli u svom naumu. Zahvaljujemo se izdavaču i svima koji su pomogli u ostvarenju ovog projekta, a najviše živim izvorima nadahnuća. Uz ovo stečeno neophodno iskustvo, veselimo se daljnjem radu i nadamo još većim uspjesima.” – s velikim ponosom što napokon ima svoj prvi album u rukama,  rekao je Marko Mršić

Donosimo popis pjesama s albuma „Od danas do sutra”:

 1. S druge strane dana
 2. Sizif
 3. Zamisli
 4. Sjaj
 5. Bez tebe
 6. Proljeće
 7. Gori nebo
 8. Brod
 9. Od danas do sutra
 10. Sve je ovo ista pjesma
 11. Viktorija

 

Cijeli album grupe „Divlji dječak” slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/od-danas-do-sutra

More in pop!mix/news

To Top