Connect with us

POP!MIX

Sneak peek u kolekciju ‘IKona’ koju fashionistice već obožavaju!

pop!mix/news

Sneak peek u kolekciju ‘IKona’ koju fashionistice već obožavaju!

Foto: John Pavlish

Sneak peek u kolekciju ‘IKona’ koju fashionistice već obožavaju!

Spoj prekrasne prirode, vrhunske estetike i ženske ljepote najbolji je opis modno-gastronomskog događaja na kojem je predstavljena IKona, modna kolekcija koju ljubiteljice mode već očekuju s velikim nestrpljenjem. Na mjestu zapanjujuće ljepote, u masliniku Ol Istria, najvećem u ovom djelu Europe sa čak šezdeset i pet tisuća stabala, dogodila se prava čarolija, ujedno i savršena kulisa za pričanje ove nove, jedinstvene modne priče.

 

IKona je, naime, rezultat dugogodišnje suradnje između dizajnerice Kristine Burje, voditeljice Marijane Batinić te stilistice Ive Gradišer na brojnim televizijskim projektima i Marijaninim javnim nastupima.

Ime kolekcije IKona simbolizira modnu povezanost triju različitih žena s istim modnim ciljem. To su Iva, Kristina i “ona” – Marijana, odnosno, svaka žena koja se u odjeći koju nosi želi osjećati sigurno, slobodno i samouvjereno, poput prave IKone stila.

 

Kolekcija nudi svevremenske komade za stvarne žene različite građe, a mogu se nositi na više načina – skrivajući nesavršenosti, a ističući ono najbolje na ženi. Svaka od tri kreatorice IKone u kolekciju je unijela dašak sebe i svoje osobnosti, pa se u kreacijama isprepliću tri priče prožete osobnim iskustvima i estetikom.

“U kreacijama s potpisom IKona sam u potpunosti svoja i odjeća ne nosi mene, nego ja nju. S nestrpljenjem sam čekala lansiranje ove priče i osjećam veliku odgovornost. Između mene i publike postoji povjerenje, a ako iza nečega stojim sa svojim imenom, to mora u potpunosti biti usklađeno s mojom estetikom. Ovo je samo dio naše kolekcije, ostali komadi će se moći pronaći u Krie Design boutiqueu.”, rekla je Marijana Batinić o njihovu projektu koji slavi ljepotu stvarne žene.

Stilistica Iva Gradišer stilski je uobličila i sa svojim osobnim stilom uskladila prepoznatljivi statement izričaj Krie Designa kojeg Marijana nosi već godinama. “Moja uloga u cijelom projektu bila je uskladiti Marijanin modni stil s kreativnom vizijom Kristine Burje. Odabir kvalitetnih materijala i boja bio nam je imperativ. Važna nam je i multifunkcionalnost odjeće. U današnje vrijeme konzumerizma, zadovoljna sam postignutim, jer je riječ o komadima koji su, uz manje preinake i modne dodatke, nosivi u različitim prilikama, lako se mogu modificirati i prilagoditi različitim tipovima žena.”, rekla je Iva.  

 ‘Sneak peek’ u kolekciju IKona bio je odličan povod za ženski vikend u Istri, u kojem su, među ostalima, uživale i Indira Levak, Franka Batelić, Ana Begić Tahiri, Sonja Kovač, Anita Dujić i Lidija Lešić, prave zaljubljenice u modu, ali i sve istarsko. U jedinstvenom ambijentu maslinika s pogledom na more i najljepšim zalaskom sunca uživale su u finoj hrani i vrhunskim vinima Vina Laguna.

Cijela atmosfera događaja bila je uistinu posebna, a domaći brend Krie Design odavno je stavio naglasak na odredište u prezentaciji novih modnih priča. Nakon lokacija poput prekrasnih plaža Portugala, Alpa te pustinje u Abu Dhabiju, dizajnerica Kristina Burja ovaj je maslinik s nepreglednim nizovima stabala vidjela kao scenografiju idealnu za snažno podcrtavanje modne poruke koju već godinama šalje o važnosti čuvanja prirode, njezinih ljepota i stvaranja odjeće prema kojoj osjećamo osobnu povezanost.

 “Moj dizajn mora imati dublju poruku, mora biti glasniji od trenda. Upravo to vam pruža i IKona, naša kolekcija s pričom. S obzirom na to da iza nje kao inspiracija stoji prava žena, Marijana, ona automatski postaje još relevantnija i autentična. A to je divno!”, poručuje Kristina Burja, kreatorica koju svjetska publika nerijetko izdvaja po posebnosti dizajna.

More in pop!mix/news

To Top