Connect with us

POP!MIX

Šima Jovanovac spreman za Lisinski

pop!mix/news

Šima Jovanovac spreman za Lisinski

Fotografije: Buga Cvjetanović

Šima Jovanovac spreman za Lisinski

Predstavljen je bogat program tradicionalnog koncerta

Na konferenciji za medije je, uz mnogo pjesme i veselja, najavljen veliki spektakl tradicijske glazbe predvođen Šimom Jovanovcem – Šimunovo u Lisinskom.

Tradicionalno, 28. listopada u Lisinskom rezerviran je za jednog jedinog Šimu Jovanovca. Veliko slavlje slavonske glazbe uz mnogobrojne goste ove će godine poprimiti širi nacionalni karakter te obuhvatiti tradicionalnu glazbu svih hrvatskih regija.

“Već je prošlo 55 godina otkako nastupam i trčim diljem svijeta želeći podati toplu riječ i misli koje sam sâm napisao. Vi ste ti koji ste mi dopustili i još mi uvijek dopuštate da mogu reći ono što mi je najdraže na svijetu – da je moj život glazba u svakom pogledu. Izuzetna je čast nastupiti u Lisinskom, a istovremeno biti na pozornici s velikim umjetnicima koji su svoj život podredili glazbi. Ovdje smo da uljepšamo sutrašnjicu vama, dragoj publici. Sve vas voli i ljubi vaš Šima!”, ponosno je izjavio Šima Jovanovac, nabrojivši pritom mnogobrojne goste i sudionike ovoga velikog spektakla.

Svoj ponos zbog gostovanja na Šimunovu nije skrivala Marina Tomašević: “Donosim vam sunčane pozdrave iz krasne Dalmacije. Od srca mogu reći da sam jako ponosna što sam dio ove predivne priče koja novi naziv Šimunovo. S njime me veže tridesetogodišnja suradnja i prijateljstvo. I dalje smo neumorni, donkihotovske duše, koje se ne daju u ovom mnoštvu nečega što se zove hrvatska glazbena estradna scena. Veže nas ljubav prema glazbi. Volim reći da su Dalmacija i Slavonija dva tijela i jedna duša. Mislim da je ovo jedan od trenutaka koji nas podsjećaju koliko je važno čuvati i njegovati tradiciju.”

“Zahvaljujem se prijatelju Šimi na pozivu, ovo nije samo Šimunovo u smislu koncerta. To je njegovanje naše tradicije i zahvalan sam što ima takvih kao što je Šima koji ne odustaju od organizacija ovakvih događaja”, izjavio je Ivica Pepelko, također jedan od gostiju koncerta

 

“Uistinu mi je drago da sam danas ovdje. Šima i ja smo počeli kao zabavni pjevači, onda smo prešli na tamburašku, odnosno narodnu glazbu. Ove godine i ja slavim pedeset godina kako pjevam, nažalost nisam imao samostalan koncert u Lisinskom, ali sam puno puta nastupao kao gost. Nadam se da će se to uskoro promijeniti. Ono što Šima ima, rijetko tko od nas ima. Tolika sposobnost i upornost; on ide glavom kroza zid gdje mi drugi ne bismo išli”, izjavio je o svom dragom prijatelju Stjepan Jeršek Štef, uzbuđen zbog skorašnjeg nastupa na Šimunovu.

Pjevačima će se na pozornici pridružiti i mnogobrojni KUD-ovi Grada Zagreba: “Od prošle godine ZAFAZ sudjeluje u ovom veličanstvenom koncertu, velika nam je čast i zadovoljstvo. Na pozornici će biti prisutni mnogi KUD-ovi iz Zagreba, koji brižno čuvaju kulturu hrvatskoga naroda i brane je od zaborava”, izjavio je Drago Topolovec, predsjednik ZAFAZ-a.

Kako bi priča bila potpuna, ove će godine kroz program publiku voditi komičari Damir Ćubi Mihanović, Davor Dretar Drele i Goran Ivanović Lac, dok će za kvalitetnu glazbenu podlogu biti zaslužni Slavonske Lole, TS Zvona i Žeteoci.

“Ovaj je koncert već dugogodišnja tradicija u Lisinskom. Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, Mega Music Fender priznanje… toliko priznanja i nagrada je ovaj veliki umjetnik dobio, nadam se da ćete doći na koncert i da će vam biti lijepo”, rekao je pomoćnik ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Pero Glavinić.

Sve je sugrađane na koncert tradicionalno pozvao i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić: “Molim poseban pljesak za ovo naše jedinstvo. Kad kažete Šima Jovanovac, u Dalmaciji bi rekli lupež, u Hercegovini bi rekli baraba, u Zagorju bi rekli fakin, a u Slavoniji se to kaže baja. On je šokački sin i baja. On je ujedinio sve, od Zadra, preko Slavonije, Zagorja, Hercegovine do Zagreba, i zato je on jedinstveni Šima Jovanovac. Hvala mu na promicanju izvorne slavonske tradicije.“

Šimunovo u Lisinskom održava se 28. listopada 2019. Uz Šimu Jovanovca nastupaju Ivica Pepelko, Stjepan Jeršek Štef, Darko Ergotić, Trio Gušt, Željko Lončarić Žec, Vlado Bašić, Franjo Sarić, Ivan Šebalj, Marina Tomašević, Viktorija Kulišić Đenka, Vlatka Kopić Tena, Mersa Miljković, Slavonske Lole, Zvona, Žeteoci, Folklorni ansambl Broda, Starotopoljani, Gundinčani te Vokalna skupina Art Voice.

Ulaznice po cijeni od 120/140/160/190 kn mogu se kupiti online na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.

More in pop!mix/news

To Top