Connect with us

POP!MIX

Rezerve ponovo utrčavaju na teren!

pop!mix/news

Rezerve ponovo utrčavaju na teren!

foto | Boris Lujetić

Rezerve ponovo utrčavaju na teren!

Jedan od najpotentnijih hrvatskih rock bendova, makarske, točnije tučepske Rezerve, predstavljaju novi singl ‘Sve u sol’, ujedno i prvi za Dallas Records, svoju novu izdavačku kuću.

Nakon odličnog albuma “Ravno u zamku” i EP-a “Evo Rezerve”, uz ponešto izmijenjenu postavu i kraće pauze, Rezerve su spremne za nove avanture.

Pjesma ‘Sve u sol’ prvi je singl s novog nadolazećeg studijskog albuma na kojem ekipa vrijedno radi već neko vrijeme. Pjesma je to o inatu, kako smo od njih  i očekivali, koja jasno apostrofira ljubav kao najmoćniju energiju. Tako i u ovoj priči, pred njom, zabrane i nepravda nemaju nikakve šanse! Iako je pjesma energijom mirna, pitka i radiofonična, jasno je da se Rezerve ne odriču svog punkerskog stava koji u refrenu poziva na romantičan bunt protiv “svega onog što ne može” te stadionski glasno viju zastavu podrške za sve outsidere koji se prepoznaju u ovoj rock baladi.

foto | Sve u sol

Rezerve ponovo istrčavaju na teren u nešto drugačijem sastavu, ali s istim žarom i entuzijazmom na koji smo od njih navikli. Njihov novi napadač pjevač je Ivo Vujčić Vujo (frontmen nekad kultne makarske grupe Zbunjeni), a grupi se vratio i basist Mateo Perković, koautor pjesama s EP-a “Evo Rezerve” i albuma prvijenca “Ravno u zamku”.

Njihovi video spotovi su produkcijom, a još važnije atmosferom i pričama isprepletenih oko glavnih protagonista, uvijek iskakali iz okvira nailazeći na pozitivne kritike. Riječ je o svojevrsnim mini-filmovima i pripadajućim soundtrack-ovima koji zajedno predstavljaju jedno zaokruženo, uhu i oku ugodno iskustvo. Tako su i ovaj put, sinergijom zvuka i slike, spotom za pjesmu ‘Sve u sol’ poveli na zanimljivo glazbeno putovanje. U režiji Milana Latkovića, donose nam video priču o ljubavi koja govori i o prolaznosti vremena, međuljudskim odnosima, uspomenama i odrastanju.

Glavne uloge u ovoj priči utjelovljuju Maja Zoltner, Nika Petrović, Marin Borić i Elvis Bošnjak, dok se članovi benda u kadrovima pojavljuju toliko koliko je potrebno da budu jasna podrška jednoj priči o odrastanju.

Jesu li Rezerve, u svojoj osmoj godini sazrele, odrasle, ili su i dalje ostali razigrani punk-rockeri koji ne pristaju na kompromise, pogledajte i poslušajte u novom video-spotu.

 

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top