Connect with us

POP!MIX

Retro pop estetika 80-ih: Fantom predstavlja novi singl i videospot

pop!mix/news

Retro pop estetika 80-ih: Fantom predstavlja novi singl i videospot

Fantom; fotografija: promo

Retro pop estetika 80-ih: Fantom predstavlja novi singl i videospot

Glazbena regionalna scena sve je bogatija imenima nove generacije koji se ističu svojim interesantim izričajem, nerijetko pronalazeći inspiraciju u retro pop zvuku 1980-ih. Jedno od takvih imena je i Fantom, glazbeni projekt producenta, autora i glazbenika Petra Wagnera, čije ime se veže i uz izvođače kao što su tam i pocket palma.

Fantom je pripovjedač senzualnih noćnih priča i tajnovitih avantura, ispričanih uz sanjive melodije pod prigušenim svjetlima ulica, stanova i klubova. Upravo takvu samozatajnu sanjarsku priču donosi i njegov novi singl “Barbara”, pop balada koju je premijerno predstavio u atmosferi protekle nedjeljne večeri.

Barbara je istinita, ali romantizirana priča o one night standu, iz ugla sanjara. Za sanjare je karakteristično da propitkuju ‘što bi bilo kad bi bilo’, ali ništa ne čine po tom pitanju” otkriva Fantom o novoj pjesmi, za koju je predstavio i prateći videospot o kojem ističe: “Spot je vizualno direktna referenca na film “Kako je propao rock n roll”, ali bez sretnog kraja.

Nova pjesma još je jedan pokazatelj svestranosti ovog glazbenika, budući da Petar Wagner autorski potpisuje njenu glazbu, tekst, aranžman i miks, dok je za finalni mastering zaslužan Milan Bjelica, producent skupine Buč Kesidi. Prateći videospot redateljski potpisuje Veljko Lalović, umjetničkog imena Uvek Prisutan.

S pjesmom “Barbara”, Fantom najavljuje i novi album, čiju objavu možemo očekivati tijekom sljedeće godine. Bit će to njegovo drugo po redu studijsko izdanje, budući da je u kolovozu ove godine objavio debitantski album “Noćne priče”, u izdanju etikete više manje zauvijek, a koje donosi ukupno jedanaest pjesama, uključujući i istaknute singlove “Žena”, “Leto” i “Bebo, pazi”.

U posljednjih nekoliko mjeseci, Petar Wagner se kao autor i producent istaknuo i suradnjom s tam, sve zamjećenijom regionalnom kantautoricom i pop glazbenicom – osim što je sudjelovao u kreiranju njenog singla “brži od svega”, zajedno s pocket palmom autorski potpisuje i njen nedavno objavljeni singl “usne uz rebra (nanana)“. Uz to, njegov potpis nosi i remix pjesme “najbolje za nas” pocket palme, a ostvario je i suradnju s reperom Surreal u pjesmi “Sebi privuci me”, gdje supotpisuje tekst i glazbu.

Osim glazbeno i vizualno, ove je godine započeo i s predstavljanjem svoje koncertne live estetike. Ove jeseni je ostvario i prve zagrebačke nastupe; krajem rujna nastupio je kao jedna od predgrupa višednevnom koncertom spektaklu regionalnih indie rock heroja Buč Kesidi, a zatim je u studenom nastupio i na tradicionalnoj Brucošijadi FER-a. Trenutno su pred njim i regionalni nastupi u Nišu (17. prosinac) i Skopju (18. prosinac), a nakon što je ranije najavljeni nastup u zagrebačkom KSET-u otkazan, s nestrpljenjem se iščekuje njegov prvi samostalni koncert u Zagrebu.

Svojim novim singlom Fantom najavljuje glazbeno bogatu 2022. godinu, u kojoj možemo očekivati nove senzualne priče retro pop estetike inspirirane događanjima pod okriljem tajanstvenih noćnih trenutaka. Pjesma “Barbara” početak je tog glazbenog putovanja, a od nedjelje, 12. studenog, dostupna je putem svih digitalnih glazbenih streaming servisa: https://ffm.to/fantombarbara

More in pop!mix/news

To Top