Connect with us

POP!MIX

Rebeka Ljiljak svojim prvim samostalnim singlom „Ti ni ne znaš” otvara treće izdanje projekta Femme Nouvelle!

pop!mix/news

Rebeka Ljiljak svojim prvim samostalnim singlom „Ti ni ne znaš” otvara treće izdanje projekta Femme Nouvelle!

Rebeka Ljiljak svojim prvim samostalnim singlom „Ti ni ne znaš” otvara treće izdanje projekta Femme Nouvelle!

Rebeka Ljiljak publici je poznata kao članica benda Headoneast, a sad je došao trenutak za njezin prvi samostalni singl kojeg će predstaviti u sklopu trećeg po redu projekta Femme Nouvelle. Svoj glazbeni zanat pekla je u Headoneastu, u kojem je stekla neprocijenjivo iskustvo, ali kao umjetnica zaželjela je i zasebnu platformu na kojoj će objavljivati autorske pjesme pod vlastitim imenom, zvukom i produkcijom. Tako će Rebeka paralelno nastaviti svoj put u Headoneastu, ali i kao solo pjevačica.

Veliku podršku pruža joj suprug i kolega iz benda, Aleksandar Ljiljak, međutim, dok je Headnoeast njegova autorska tvornica i „igračka”, u sadržaj Rebekinog prvog singla nije intervenirao. Do izleta u solo vode došlo je spontano, jer kako Rebeka kaže, inspiracija ne bira ni vrijeme ni mjesto.

Femme Nouvelle zamišljen je kao projekt ženskog kantautorstva, a pjesma „Ti ni ne znaš”, nastala kao rezultat suradnje kreativnih i talentiranih žena, savršena je „pjesma ambasador” koja promiče ideju ženskog stvaralaštva.

Pjesma prati temu muško-ženskog odnosa te donosi perspektivu žene koja prati, razumije i podržava muškarca na njegovom duhovnom putem, dok istovremeno zahvaljuje na njegovom mraku zbog kojeg je došla do lekcija i spoznaja o sebi i svijetu oko sebe, a da on toga nije ni svjestan.

Rebeki se u realizaciji projekta „Ti ni ne znaš” pridružila dugogodišnja prijateljica, glazbenica i redateljica Lea Radolfi, čime je dodatno osnažen „girl power” moment. Lea Radolfi potpisuje video spot sniman na Zagrebovom stadionu u Kranjčevićevoj ulici, koji se nalazi u kvartu u kojem su Rebeka i ona odrasle, a suradnja ih je podsjetila i na njihov bend iz osnovne škole, što je dodatno unijelo elana.

Rebeka je iznimno zahvalni Lei, koja je shvatila njenu viziju i ideju koju želi prenijeti. Video prikazuje krajnji klišej onoga što desetljećima smatramo ultimativnim muškim konceptom – nogometni stadion i djevojke koje apatično prenose poruku upravo na stadionu, mjestu gdje testosteron vodi glavnu riječ. Kako je Rebeki boja fuksije omiljena, zajedno s Leom odlučila je da da trava bude upravo u toj boji, kako bi se stadion dodatno feminizirao.

Rebeka Ljiljak ostavila je svoj pečat u svakoj etapi projekta. Tekst je u potpunosti njezin autorski rad, a glazbu je radila u suradnji s Ana Marijom Šir, koja je zaslužna i za aranžman pjesme. Energije dviju djevojaka toliko su podudarne pa Rebeka ističe kako je ovo samo početak njihove suradnje.

Udružene ženske snage na pjesmi “Ti ni ne znaš” u velikom stilu otvaraju novu sezonu projekta Femme nouvelle, a Rebeka otkriva što ju je privuklo tome projektu:

“Femme nouvelle je pokazao fantastičan progres ženske kantautorske scene u Hrvatskoj i uvijek mi krao pažnju na najpozitivniji mogući način. Velika je čast biti dio te jake i nezaustavljive zajednice.  Žene su danas uistinu sve: majke, kućanice, ratnice, autorice, glazbenice, umjetnice, šamanke, gurui – you name it – vrijedne su radnice. Projekt kao glavni motiv ima upravo zajedništvo i međusobnu podršku žene ženi – a tu poruku držim iznimno važnom. Koncept Femme Nouvelle uistinu ima sve elemente jednog značajnog i snažnog ženskog pokreta.”

Foto: Lea Radolfi, Borna Glavičić i Tena Bašić

More in pop!mix/news

To Top