Connect with us

POP!MIX

Prvih 10 godina Bojana Jambrošića

pop!mix/news

Prvih 10 godina Bojana Jambrošića

Naslovna fotografija: Ines Ličina

Prvih 10 godina Bojana Jambrošića

Bojan Jambrošić koncertom u zagrebačkom History clubu 15. studenog obilježava 10 godina glazbene karijere!

Prvo desetljeće na glazbenoj sceni Bojan Jambrošić će obilježiti koncertom u zagrebačkom History clubu 15. studenog.

Svoju je profesionalnu pjevačku karijeru započeo 2009. godine pobjedom u showu ‘Hrvatska traži zvijezdu’. Uslijedila je turneja po cijeloj Hrvatskoj i izdavanje prvog albuma ‘Bolji od ljubavi’ koji je zbog iznimne prodaje okrunjen velikim priznanjem – Zlatnom pločom. Četiri godine kasnije (2013.g.) uslijedio je njegov drugi samostalni album ‘Zapisano u zvijezdama’. Tijekom vremena, Bojan je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin, nastupio kao predgrupa legendarnim Backstreet Boysima, napisao naslovnu skladbu za seriju ‘Ruža vjetrova’.

 

 

U godinama između dva albuma, Bojan se intenzivno posvetio radu u kazalištu što mu je donijelo i ulogu u hit mjuziklu ‘Footloose’. Od tada pa do danas, radio je na šest mjuzikla za djecu i odrasle, a na nekima se okušao i kao autor te pisao glazbu i stihove. Zahvaljujući ulozi u mjuziklu ‘Legenda Ružice grada’, pod redateljskom palicom Roberta Boškovića, bio je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta.

Tijekom deset godina karijere, osvojio je mnogobrojne nagrade na festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a posebno je ponosan na nastupe na Krapinskom festivalu jer time njeguje i čuva svoju kajkavsku kuturu i jezik. Stoga je i odlučio sudjelovati u velikom projektu, koprodukciji HRT-a i Dallas Recordsa, kojim se spaja staro i novo, prošlo i buduće iz kajkavske glazbene baštine. Tamburaški orkestar HRT-a i Bojan obradili su odabrane kajkavske popevke koje će uskoro biti objavljene na albumu ‘Kajkavski biseri’.

Razni interesi doveli su Bojana i do sudjelovanja u raznim televizijskim showovima pa je tako svoje plesačko umijeće pokazao u Plesu sa zvijezdama, talent za transformacije u Tvoje lice zvuči poznato, a ulogu mentora u Zvijezde pjevaju. Svestran po prirodi, Bojan nalazi vremena za rad na još jednoj ljubavi – sinkronizaciji animiranih filmova, a trenutno radi i na svom trećem studijskom albumu.

Za ovaj obljetnički koncert Bojan priprema poseban glazbeni program, večer u kojoj će nas pjesmom provesti prvim desetljećem svoga stvaraštva. Ne propustite priliku uživo čuti Bojanove iznimne vokalne transformacije i interpretacije i na vrijeme osigurajte svoje mjesto!

Bojan Jambrošić | 10 godina @ History club Zagreb | 15. studeni 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 kuna na entrio.hr te svim zagrebačkim lokacijama Vivas barova.

More in pop!mix/news

To Top