Connect with us

POP!MIX

Predstavljen bogat glazbeni program Adventa na Rabu

pop!mix/news

Predstavljen bogat glazbeni program Adventa na Rabu

Predstavljen bogat glazbeni program Adventa na Rabu

U iščekivanju najljepšeg otočnog adventa: Uz Tonyja Cetinskog, na Rabu Prljavo kazalište, Giuliano, Meritas, Jelena Radan, klapa Vinčace i mnoštvo zanimljivosti!

Cijela Hrvatska u pripremi je za prosinac i ono što taj mjesec donosi – vrijeme adventa! Rapski advent, onaj kojeg su spontano prozvali „najljepšim otočnim adventom“ održat će se petu godinu zaredom, od 30. studenoga do 7. siječnja u povijesnoj jezgri grada Raba, a posjetiteljima nudi mnoge zanimljivosti, bogat program i sasvim drugačiju proslavu blagdana – uz more, uz zvijezde, na jednom od najljepših hrvatskih otoka.

U Zagrebu je, uz gradonačelnika Bandića, gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića, direktoricu Turističke zajednice grada Zagreba Martinu Bienenfeld te direktoricu rapske Turističke zajednice Ivanu Matušan, predstavljen bogati program koji očekuje sve posjetitelje Raba u ovo blagdansko vrijeme.

„Uvijek se najbolji druže s najboljima. Najljepši advent na otoku i najbolji advent u Europi su zajedno ruku pod ruku. Učimo jedni od drugih da budemo još bolji.“ izjavio je zagrebački gradonačelnik Bandić, koji je obećao da će sa suradnicima barem na nekoliko sati posjetiti rapski otočni advent.

Drago nam je što se sve više prepoznaje naša novogodišnja božićna otočna priča za koju tvrdimo da je projekt koji dokazuje da se jednim dobrim pristupom, planiranjem, suradnjom i zajedništvom može stvoriti prava stvar“, rekao je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, dodavši da je rapski otočni advent više od projekta i više od same zabave i kulture.

Program ovogodišnjeg adventa na Rabu, u organizaciji Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab, započinje 30. studenog na Trgu Municipium Arba, paljenjem lampica na božićnom drvcu, nakon čega kroz prosinac slijede nastupi domaćih glazbenih snaga koje predstavljaju tradicionalni, ali i zabavni dio programa te pridonose stvaranju blagdanske atmosfere.

Kako je već najavljeno ranije, na Silvestrovo će nastupiti Tony Cetinski, koji će svojim mnogobrojnim hitovima sve prisutne uvesti u novu, 2020. godinu. No, početak adventa, 30. prosinca obilježit će koncert našeg popularnog pjevača Giuliana i njegovih Diktatora, a kroz prosinac posjetitelje očekuju poznata imena hrvatske glazbeno-kulturne scene.

Tako će 6. prosinca nastupiti osječka grupa Fluentes, 13. prosinca splitski bend 058, 20. prosinca će svoj glazbeni program „When Christmas Comes“ predstaviti Jelena Radan i grupa Meritas, trostruki uzastopni pobjednici Festivala dalmatinskih klapa Omiš, klapa Vinčace nastupit će, uz Josu Butorca, 21. prosinca dok će 28. prosinca Rabljane i njihove goste zabaviti legendarno Prljavo kazalište.

„Po prvi put Prljavo kazalište dolazi na Rab u sklopu Adventa na Rabu. U božićnom ozračju i blagdanskom raspoloženju jedva čekamo 28. prosinca da se svi odlično zabavimo.“ izjavio je pjevač grupe Prljavo kazalište, Mladen Bodalec, povodom nastupa na Rabu.

Njihov kolega Giuliano veseli se, kako je izjavio, mnogim prijateljima koje ima na Rabu i što će baš on 30. studenog obilježiti početak adventa jednog od najljepših hrvatskih otoka.

A iz klapa Vinčace, koja se do sada na Rabu predstavila na “Rapskim vedutama” i koncertom uz tenora Josu Butorca 2018. godine poručuju: „Veliko nam je zadovoljstvo nastupiti na, ako ne jedinom, onda najljepšem otočnom Adventu. Koncert simbolično povezuje brojka četiri –  4 rapska zvonika i naša 4 Zlatna štita na Festivalu dalmatinske klape Omiš. Tenor Joso Butorac zasigurno nije nepoznat Rabu, jer već 30 godina zabavlja Rabljane i njihove turiste, a svi skupa se veselimo zajedničkom okupljanju i dobroj pjesmi.“

KLIZALIŠTE PORED MORA, DJED BOŽIČNJAK S PADOBRANOM, GASTRO PONUDA, SPORTSKI IZAZOVI

Osim glazbenog programa, koji će pratiti i nastupi lokalnih zborova, glazbenih škola i dječjih vrtića, Rab je u prosincu pripremio i bogat popratni program.
Tako će najmlađi i oni malo veći moći uživati u klizalištu koje je svega desetak metara udaljeno od mora, a otvara se već 30. studenog. Od 15. do 31. prosinca u prometovanje centralnim dijelom grada uključit će se i božićno-novogodišnji vlakić, koji predstavlja puno veselja za razne uzraste, a mališane također očekuju prigodne kazališne predstave, koncerti, priredbe, radionice, Djed Božićnjak koji na otok stiže padobranom (!) te doček Nove godine organiziran posebno za njih, u podne.

Gastronomska ponuda grada Raba donijet će drvene kućice s prigodnim delicijama, koje će biti smještene na oba gradska trga. Prisutne očekuje ponuda tradicionalne domaće kuhinje rapskih domaćih udruga i klubova, koji svojim trudom i ponudom domaće hrane rapski advent čine posebnim i prepoznatljivim te ono najvažnije, mjestom zbivanja, okupljanja i druženja.

Želja je organizatora da pored kulturno-zabavne i gastro ponude otočni advent ima i aktivnu komponentu. Potaknuti prošlogodišnjim uspjehom u organizaciji utrka prilagođenih širokoj lepezi kandidata te motivirani novim priznanjima, kao što su titula prvog Europskog otoka sporta i priznanje Wandermagazina, najčitanijeg i najrelevantnijeg njemačkog specijaliziranog medija za teme aktivnog odmora, a koji rapsku transverzalu Mišnjak – Kamenjak – Fruga – Lopar svrstava među najljepše planinarske staze Europe, organizatori su dio programa posvetili sportskim događanjima. Tako će svi zainteresirani ove godine imati priliku biti dio trkače, biciklističke ili pak planinarske rute zahvaljujući Božićno-novogodišnjoj biciklijadi, Novogodišnjoj i Twist off utrci te planinarskom izletu Zmajevom stazom, također sve u organizaciji domaćih klubova.

Bogata kulturno – povijesna baštinu kojom grad Rab i čitav otok obiluju, duge šetnice uz more, kroz šume i parkove, ranije spomenute planinarske i biciklističke staze kroz očaravajuću prirodu jednog od najšumovitijih otoka na Jadranu, pogled s Kamenjaka koji obara s nogu… sve su to motivi za posjetiti i doživjeti jedan potpuno drugačiji, mirniji, tradicionalniji, ali unatoč tome živ i zabavan otočni advent „broda s četiri zvonika“.

Detalje programa Adventa na Rabu provjerite i pratite na sljedećem linku: https://www.facebook.com/PUORab/ 

More in pop!mix/news

To Top