Connect with us

POP!MIX

Poslušajte ‘Earth is a Realm’ Petra Makara

pop!mix/news

Poslušajte ‘Earth is a Realm’ Petra Makara

Foto: PR

Poslušajte ‘Earth is a Realm’ Petra Makara

“Drago mi je javnosti prestaviti instrumentalni album ‘Earth is a Realm’. Ideja za album razvila se za vrijeme dugih šetnji Londonom pred kraj 2020. godine. Želja mi je bila dočarati kontraste današnjeg svijeta i slušateljima pružiti iskustvo koje ih neće ostaviti ravnodušnim. Vjerujem da sam u tome uspio. Veselim se probama i koncertima koji slijede i nadam se da će ljudi moju glazbu uskoro moći čuti i uživo.”

Petar Makar hrvatski gitarista, basista i audio inženjer sa adresom u Londonu objavio je svoj novi album ‘Earth is a Realm‘. Nakon EP izdanja ‘8051’, objavljenog 2018.godine, novo izdanje predstavlja ga, primarno, kao gitaristu koji istražuje i širi glazbene granice boje, ritma i melodije. Makar je na albumu snimio i bas gitare, miksao ga i producirao, dok mastering potpisuje Toby Bligh.

‘Earth is a Realm‘ nastao je u suradnji sa etabliranim hrvatskim bubnjarom Janom Ivelićem. Odlična suradnja na relaciji London – Split rezultirala je albumom na kojemu se miješaju progresivni rifovi i nježne melodije, gdje Makar kroz svoj glazbeni rukopis istražuje slojevite detalje, zvukove i osjećaje.

Kroz album, pažljivi će slušatelji prepoznati utjecaje klasičnih rock gitarista kao što su Ritchie BlackmooreVan Halen ili Agnus Young, no Makarov stil oblikuju i moderni glazbenici poput Guthriea GovanaPlinija i Johna Petruccija.

Album je do sada predstavljen sa tri singla i spota ‘The Great Mughal‘ i ‘Road to Hana‘ koje je realizirao Doringo, te ‘Ichi-no-Tani‘ koji je snimio Pukovnik Dabrov u Novom Sadu.

Album poslušajte na linkovima:
https://soundcloud.com/petar-makar
https://deezer.com/en/artist/50951862
https://open.spotify.com/artist/4sYXsmvzM52OTh4oaVhLaC
https://youtube.com/petarmakar
https://music.apple.com/us/artist/petar-makar/1459743636
https://tidal.com/browse/artist/13970695
https://petarmakar.bandcamp.com/

More in pop!mix/news

To Top