Connect with us

POP!MIX

Porto Morto predstavlja svoj novi album!

pop!mix/news

Porto Morto predstavlja svoj novi album!

Foto: PR

Porto Morto predstavlja svoj novi album!

Fantastična zagrebačka sedmorka Porto Morto koncertno će promovirati izuzetno hvaljeni album “Portopop” u Tvornici kulture 12. ožujka 2022.


Porto Morto proteklih se godina strelovito probio među najuzbudljivija nova regionalna imena. Bend čiji glazbeni smjer povlači progresivan pop, art rock i indie elektroniku na sceni se pojavio 2016. debijem “Porto Morto”, ali veći fokus publike hvata odlično prihvaćenim nastavkom “Portofon”. Album nošen zapaženom suradnjom s Darkom Rundekom na singlu “Hodaj” priskrbio im je tri nominacije za Porin i postavio na pozornice diljem ovih prostora.

Novi album je veliki iskorak grupe

Album “Portopop” objavljen u studenom 2021. velik je kvalitetan iskorak grupe koja s pravom kreće u osvajanje Velikog pogona zagrebačke Tvornice kulture. Jedan od najzapaženijih alternativnih albuma protekle godine uhvatio je brojne vrhove godišnjih top lista, pa je u njihovom ukupnom zbroju objavljenom u tjedniku Nacional pozicionirao se na četvrto mjesto.

Na albumu je bend predstavio svoju viziju popa: “PORTOPOP je naša vizija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa te jedan naš predložak za to kako bi se u 2021. godini moglo pristupiti zvuku današnjeg benda. Zanimljivo nam je kako se desio, čini nam se, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i elektroničkog estetskog vokabulara moderne pop muzike, koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko prvenstveno namijenjena za solo izvođače”.

“Portopop” je dosad proizveo tri singla “Čekam ih”, “Vrijeme za čilanje” i “Fatamorgana”, praćena videospotovima u vlastitoj produkciji, prepoznatljivim po detaljno razrađenom vizualnom izrazu koji bend predstavlja i na pozornici. Bend je također izbacio session verzije singlova snimljene live u njihovom studiju Šećer iz kojeg je nedavno izašla i sjajna verzija “Kabrioleta” snimljena s z++om.

Požurite po ulaznice!

Porto Morto čine Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Ulaznice su prodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn. Online prodajno mjesto je CoreEvent, dok su fizičke ulaznice dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Drito baru.

Na ulazu je potrebno pokazati digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Na samom ulazu neće biti testiranja. Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

More in pop!mix/news

To Top