Connect with us

POP!MIX

Pobjegnite na odmor iz snova uz novi singl grupe Detour – “Hawaii”

pop!mix/news

Pobjegnite na odmor iz snova uz novi singl grupe Detour – “Hawaii”

Foto: PR

Pobjegnite na odmor iz snova uz novi singl grupe Detour – “Hawaii”

Spremni ste za odmor i ne možete prestati sanjariti o dugim danima provedenim na plaži? Novi singl “Hawaii” omiljene i nagrađivane grupe Detour vaša je “karta” za bijeg od svih briga svakodnevice.

Vesela, sunčana i optimistična pjesma s gotovo gospelovskim refrenskim tekstom i melodijom inspirirana teškom godinom iza nas i govori o nadi u kraj mračnog razdoblja i početka očekivane renesanse, buđenja i otvaranja. Hawaii su u pjesmi simbol eskapizma, sanjarenja i konačnog bijega od turobne stvarnosti koja nas je u proteklom razdoblju snašla.”, o pjesmi je ispričao vođa Detoura Nenad Borgudan.

Na pjesmi gostuju Luka Geček iz grupe Mayales koji je odsvirao gitare, te Žarko Hajdarhodžić na flauti. Puhačke dionice odsvirali su pridruženi članovi Detoura, Andrej Jakuš-truba, Ozren Žnidarić-saksofon, a ostalo stalni članovi grupe; Nenad Borgudan-vokal, gitare, ukulele , Dora Mijat i Karla Krmpotić – prateći vokali, Vibor Čerič-klavijature, Alen Križaj-bas gitara, Edi Grubišić -bubnjevi.

Pjesmu “Hawaii” prati razigrani spot koji potpisuje talentirani redatelj Dinko Šimac:

U ovom smo se spotu razigrali, eksperimentirali i proveli divan dan u još divnijem krajoliku Samoborskog gorja. Za početak, htio sam uhvatiti i prikazati ugođaj grupnog putovanja autom. Budući da smo ovaj put snimali s pet članova benda, najbolji način je bio da ostavim malu kamericu u sredini automobila, zavrtim pjesmu “Hawaii” na auto radiju i pustim članove da se provozaju po mirnim i praznim cestama, pustivši kamericu da snima. Ta kamera koja snima sve oko sebe, odnosno 360°, omogućila mi je da u post-produkciji kadriram i okrećem kadar kako god u kojem trenutku odgovara.

U spotu smo zatim prikazali jednu katastrofu (uragan) u koji članovi benda ulijeću. Unutar njega se rasplešu i prihvate njegovu prisutnost, koliko god štete možda prouzročuje. Baš kao što i pjesma referira na posljednju godinu – nalazimo se usred katastrofe, ali moramo pronaći načine da postojimo unutar nje kako bismo ostali normalni. Nastojao sam prikazati moć uragana čim vjernije, temeljeno na pravim snimkama “storm chasera” koji se trude što više prilagoditi uraganu i snimiti ga iz čim veće blizine.”, ispričao je Dinko Šimac.

“Hawaii” stiže nakon dva hvaljena singla “Šarena” i “Slavlje” kojima je grupa Detour najavila novi album. Pjesma “Hawaii” dostupna je na svim digitalnim platformama.

 

 

More in pop!mix/news

To Top