Connect with us

POP!MIX

Ovog Božića Sleaford Mods šire ljubav jedinstvenom obradom klasika grupe Yazoo ‘Don’t go’!

pop!mix/news

Ovog Božića Sleaford Mods šire ljubav jedinstvenom obradom klasika grupe Yazoo ‘Don’t go’!

Sleaford Mods - Don't Go

Ovog Božića Sleaford Mods šire ljubav jedinstvenom obradom klasika grupe Yazoo ‘Don’t go’!

Era disko svjetala u četiri boje, presnimavanje glazbe na danas nezamislive (mnogima i totalno apstraktne 🙂 načine, dobila je veličanstvenu elektro preobrazbu za 21. stoljeće!

Sleaford Mods, furiozni dvojac iz Nottinghama obradio je jedan od najvećih hitova britanske grupe Yazoo ‘Don’t Go’, i ovu ljubavnu synth-pop pjesmu besprijekorno preobrazio u svom specifičnom vokalnom-glazbenom izričaju. Jason Williamson vlada riječima, Andrew Fearn glazbom, a teme kojima se inače bave razne su sfere života britanske radničke klase, pa je izbor pjesme tim posebniji. Fearnova minuciozno skladana glazba upotpunjena Jasonovim jedinstvenom vokalom, klasik iz 1982. pretvorili su u 2’51” čistog užitka. Ovog Božića ljubav je u zvuku Modsa! 

foto | Alasdair McLellan

Na nedavno održanoj, rasprodanoj britanskoj turneji, promociji aktualnog albuma “Spare Ribs”, Sleaford Mods su se pokazali kao favorit publike za nastupe uživo, o čemu piše u osvrtu na nme.com“Njihov show uživo zbunjujuće je zadovoljstvo od početka do kraja, a ključni faktor je taj što nikad niste doživjeli išta slično. I ne trošite vrijeme uzalud pokušavajući naći kakvu usporedbu.” U prilog tome sigurno ide i Williamsonova koncizna izjava: “Život je prejebeno kratak, mi smo Sleaford Mods. To je ono što jest: stvarni život, glasan i made in Nottingham.”

Priliku za doživjeti ih na domaćem terenu konačno ćemo imati na ljeto 2022. kad Modsi dolaze na 15. izdanje zagrebačkog InMusic festivala. Rasprodana UK turneja dovoljan je razlog za svjedočiti njihovom zagrebačkom ukazanju. A neočekivano cameo ukazanje frontmana Jasona Williamsona, mnogi su vidjeli nedavno, u prvoj episode serije “Landscapers” (HBO) za koje je dobio izvanredne kritike, i pokazao odlične glumačke sposobnosti.

Multitalentirani, brutalno iskreni i uvijek dosljedni Sleaford Mods, umjetnici su koje bi svakako trebali pratiti jer njihov rad, u svim oblicima, doista pruža zbunjujuće zadovoljstvo od početka do kraja.

 

More in pop!mix/news

To Top