Connect with us

POP!MIX

Novosti iz Dancing Beara

pop!mix/news

Novosti iz Dancing Beara

foto: Jimmy Fontaine

Novosti iz Dancing Beara

Dancing Bear ne dopušta da vam novosti iz glazbenog svijeta prođu ispod radara. Izdvajamo svježe objavljena izdanja na koja biste trebali obratiti pažnju ovog tjedna.

Najnovije singlove pronađite na našim playlistama na svim streaming servisima, dok spomenute albume možete nabaviti u svim Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku, odnosno putem Dancing Bear web shopa – www.dancingbear.hr.

Kultni album Pink Floyda dobio novo ruho
Dočekali smo Animals 2018 Remix. Kultni album Pink Floyda iz 1977. po prvi je put remiksirao James Guthrie, a od danas je dostupan na CD-u, LP-u, BRD-u te u digitalnom obliku. Pronađite ga na www.dancingbear.hr te u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Deluxe gatefold izdanje koje sadrži sva nabrojana pojedinačna izdanja te audio DVD i knjigu bit će dostupan od 7. listopada.

”Animals” je konceptualni album koji se fokusira na društveno-političke uvjete Britanije sredinom 1970-ih i bio je promjena u odnosu na stil ranijeg rada benda. Album je razvijen od zbirke nepovezanih pjesama u koncept koji opisuje očito socijalno i moralno propadanje društva, uspoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja. Uzimajući inspiraciju iz Životinjske farme Georgea Orwella, album prikazuje različite klase ljudi kao životinje sa svinjama koje su na vrhu društvenog lanca, spuštajući se do ovaca kao bezumnog stada koje slijedi ono što im se kaže, te psima kao nadređenim šefovima koji se tove na novcu i moći koju imaju nad onim drugim. Iako je prošlo mnogo vremena od 1977., narativ albuma i danas odjekuje jer naša društvena i ekonomska situacija odražava situaciju tog vremena.

Deseti studijski album Pink Floyda sniman je u njihovom londonskom studiju Britannia Row Studios tijekom 1976. i početkom 1977., dok je za produkciju bio zaslužan sam bend. Koliko je uspješan album dovoljno govori činjenica da se popeo na drugo mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i na treće mjesto u SAD-u te se smatra jednim od najboljih izdanja koje je bend ikada isporučio. Album su snimili članovi benda – David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright.

Muse imaju najprodavaniji strani album u Hrvatskoj

Američka grupa Muse s novim albumom predvodi ovotjednu službenu Top-listu prodaje stranih albuma Hrvatske diskografske udruge. Muse su s novim albumom “Will Of The People” debitirali na prvom mjestu službenih ljestvica brojnih zemalja (UK, Australija, Francuska, Novi Zeland, Italija i Švicarska), čime su nastavili niz od sedam uzastopnih albuma s vrha ljestvice.
Riječ je o devetom studijskom izdanju ove grupe, i prvom nakon četverogodišnje diskografske pauze. Album je već ususret objavi dobio široko priznanje kritike zbog svoje odvažne ambicije i odraza svijeta koji se stalno mijenja. Na ovom izdanju trio je napravio prilično težak pothvat u stvaranju albuma koji objedinjuje njihov zvuk koji se konstantno mijenjao tijekom tridesetogodišnje karijere i spaja ga na majstorski kohezivan način koji odaje priznanje prošlosti i zacrtava smjer budućnosti.

U cijelosti produciran od strane benda, album s 10 pjesama pretpremijerno je predstavljen hitovima ”Won’t Stand Down”, ”Compliance”, naslovnoj pjesmi ”Will Of The People” i ”Kill Or Be Killed”.
Odgovarajući izvrsnosti i svestranosti ovih već objavljenih pjesama, ”Liberation” odjekuje glam rockom u doba dezinformacija, dok postoji nevinost i čistoća u nostalgičnim elektroničkim teksturama ”Verone”. Osim nezaboravne klavirske balade ”Ghosts (How Can I Move On)”, frenetična energija benda je opipljiva u munjevitom naletu pjesme ‘Euphoria’, dok ”We Are Fucking Fucked” zaključuje ovu teatralnu dramu dinamičnim izmjenama glasnog i tihog do konačne provale ludila.

Album pronađite online na www.dancingbear.hr te u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča u Zagrebu, Splitu I Osijeku.

Talking Heads 45. godišnjicu debitantskog albuma proslavili lansiranjem službenih online stranica

”Talking Heads: 77”, debitantski album američkog rock benda Talking Heads danas slavi svoju 45. godišnjicu objave.

Snimljen je u travnju 1977. u njujorškom Sundragon studiju, a 16. rujna iste godine objavila ga je diskografska kuća Sire Records. Talking Heads u trenutku objave ovog klasika nikako nisu bili konvencionalni bend. Bili su uvelike drugačiji od bilo kojeg drugog benda koji je izašao iz baze talenata u CBGB-u. U svojim kardigan vestama sigurno nisu bili punkeri, ali su definitivno odisali slikom New Yorka 1970-ih. Album ”Talking Heads: 77” bio je uzbudljiv uvod u bend koji je pronašao svoj glas puno prije nego što su uopće potpisali svoj diskografski ugovor, a danas, 45 godina kasnije, i dalje zaslužuju svu pažnju.

Singl ”Psycho Killer” dosegao je 92. mjesto na Billboard Hot 100, a 2003. godine Rolling Stone je uvrstio album na svoju listu 500 najvećih albuma svih vremena (The 500 Greatest Albums of All Time).

Kako bi obilježili ovu veliku godišnjicu, Talking Heads su istu odlučili proslaviti s fanovima lansiranjem prvih službenih kanala benda. Potražite ih od danas na sljedećim poveznicama:

Death Cab for Cutie objavili deseti studijski album “Asphalt Meadows” s kojim već sada oduševljavaju kritiku

Death Cab for Cutie, indie rock veterani koji su dosad zaradili osam Grammy nominacija, svoj iščekivani deseti studijski album “Asphalt Meadows” objavili su danas, 16. rujna, u pratnji istoimenog singla. Singl “Asphalt Meadows” popraćen je upečatljivim lyric videom iza kojeg stoji njihova vizualna suradnica Juliet Bryant (Justin Vernon, Japanese Breakfast, Laura Jane Grace).

Novi album koji je producirao Grammyjem nagrađivani John Congleton (St. Vincent, Angel Olsen, Phoebe Bridgers), od lansiranja u svibnju ove godine prikupio je preko 20 tisuća globalnih pre-saveova te je već sada zaradio ogromno priznanje kritike. Već sada su s novim albumom nanizali hvalospjeve u medijima poput New York Times, Los Angeles Times, Stereogum, NME i Vulture, od kojih je potonji također nahvalio pjesmu “Foxglove Through The Clearcut”  kao jednu od “Najboljih pjesama 2022. (do sada)”.

Bend je nedavno zmeđu ostalog nastupio u The Late Showu sa Stephenom Colbertom te je ujedno najavio i jesensku turneju po SAD-u koja počinje u rujnu.

Album “Asphalt Meadows” na CD-u te regularnom crnom i ružičastom vinilu pronađite u svim Dancing Bearovim dućanima te putem web shopa – dancingbear.hr.

More in pop!mix/news

To Top