Connect with us

POP!MIX

Najprodavanije inozemne albume imaju Bob Dylan i Willie Nelson!

pop!mix/news

Najprodavanije inozemne albume imaju Bob Dylan i Willie Nelson!

Najprodavanije inozemne albume imaju Bob Dylan i Willie Nelson!

Trostruki album “1970” (50th Anniversary Collection) Boba Dylana, najprodavaniji je inozemni album u Hrvatskoj u prvom tjednu ožujka! Odmah na drugom mjestu je Willie Nelson i njegov album „That`s Life”!

Dylanovo trostruko izdanje uključuje prije nedostupne studijske snimke baš kao i session na kojem gostuje George Harrison – iz svibnja 1970. Snimke s albuma Bob Dylan – 1970 su u limitiranoj verziji objavljene 4. prosinca kao dio izdanja Bob Dylan – 50th Anniversary Collection. Izvedbe iz 1970-ih su izazvale veliki interes i zahtjev da se ove povijesne snimke objave. Na Bob Dylan – 1970  su prije neobjavljeni dijelovi sa sessiona iz kojih su proizašli Self Portrait i New Morning, kao i sve studijske snimke nastale 1. svibnja 1970. s Georgeom Harrisonom. Slavni su glazbenici zajedno izveli devet pjesama među kojima su originalne Dylanove: One Too Many Mornings, Gates of Eden, Mama, You Been On My Mind) i obrade (the Everly Brothers’ “All I Have to Do Is Dream,” Carl Perkins’ “Matchbox”)…

Bob Dylan – 1970 ima novu naslovnicu i bilješke Michaela Simmonsa.  Snimke su nastale u New Yorku – od 3. do 5. ožujka i 1. svibnja 1970., u  Studio B, Columbia Recording Studios, a snimke od 1. lipnja do 5. kolovoza i 12. kolovoza, u Studio E, Columbia Recording Studios. Producenti albuma su: Jeff Rosen and Steve Berkowitz, a originalne sessione je producirao Bob Johnston.

Foto:PR

Američka glazbena legenda Willie Nelson, svoj je nedavno objavljeni album posvetio prijatelju i izvoru inspiracije Franku Sinatri. To je njegov 15. studijski album koji objavljuje za Legacy Recordings. Willie Nelson je album najavio uoči Sinatrinog 105. rođendana (12. prosinca 1915. – Los Angeles, 14. svibnja 1998.). Svoju zadivljenost Sinatrinim opusom, Willie Nelson je pokazao i na albumu „My Way” (2018) za koji je osvojio i Grammy za najbolji tradicionalni pop solo album.

Na ovom drugom albumu Sinatrinih standarda, slušat ćemo neke od najcjenjenijih pjesama iz Velike američke pjesmarice.  Naslovnicu albuma krasi slika Willieja i njegove legendarne gitare, Trigger, dok stoji obasjan uličnom svjetiljkom. Slika podsjeća na naslovnicu Sinatrinog albuma „In The Wee Small Hours”. Willie na nadolazećem albumu donosi interpretacije Sinatrinih pjesama: „Nice Work If You Can Get It,” “Just In Time,” “Cottage For Sale,” “I’ve Got You Under My Skin,” “You Make Me Feel So Young,” “I Won’t Dance” (featuring Diana Krall), “That’s Life,” “Luck Be A Lady,” “In The Wee Small Hours Of The Morning,” “Learnin’ The Blues” i “Lonesome Road.”

Produkciju potpisuju Buddy Cannon i Matt Rollings, „That’s Life” je snimljen u Capitol Studios, Hollywood. Sinatra je bio prvi izvođač koji je ondje snimao – od ožujka 1956. do studenoga 1961. Dodatna snimanja je odradio u Pedernales Studios in Austin, Texas.

Willie nam donosi 11 novih studijskih izvedbi koje je miksao Al Schmitt (snimio je više od 150 zlatnih i platinastih albuma i osvojio više nagrada Grammy od bilo kojeg tonskog majstora). Dva iskonska avatara, od kojih je svaki definirao svoj dio američke pop kulture, Frank Sinatra i Willie Nelson, prenose širok spektar romantičnih emocija – od opijenosti ljubavlju, preko mamurluka pa do slomljenog srca – u pjesmama i u nastupima kroz koje se izravno povezuju sa slušateljima. Willie Nelson i Frank Sinatra bili su bliski prijatelji, glazbene kolege, surađivai su i obostrano su se divili međusobnom radu tijekom Sinatrina života.

Foto:PR

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top