Connect with us

POP!MIX

MIRNA: koncertna promocija “Posljednji trend”

pop!mix/news

MIRNA: koncertna promocija “Posljednji trend”

MIRNA: koncertna promocija “Posljednji trend”

Kada se prvi put pojavila na glazbenoj sceni MIRNA je kroz svoj debi album “Snovi” gazila dobro utabanim stazama radiofoničnog popa, a  sam album izbacio je zapažene singlove “Snovi”, “Odvedi me”“Tvoja laž”“Sami”“Nisi sam”

Kada je došlo vrijeme za drugu ploču,  odlučila je napraviti u-turn u malo težu, prljaviju stranu pop/rocka te raštimanog garagea zvukaU novim pjesmama čuje se nešto rockabillyja, malo hippie prizvuka, blues i cow punka, surfa, njenih idola poput Kinksa ili nešto mračnijih Velvet Undergrounda te općenito  60’s i 70’s utjecaja koji je na nju prenio otac, također glazbenik. Osim toga, novi album nosi i eho snažnih garage žena poput Holly Golightly, Best Coast, Ex Hex, Sleater-Kinney i Courtney Barnett. 

“Žešći zvuk rocka došao mi je prirodno, u toj se glazbi osjećam najugodnije i kao doma.” 

Kako bi ulovila željeni zvuk oko kojeg će snimiti novi album, za pitanje produkcije angažiran je jedan od najtraženijih producenata mlađe generacije – Mark Mrakovčić koji je isporučio sjajan posao, mnogo distorziranih vokala i glasnih gitara.

Svih dvaneaest pjesama Mirna je napisala sama, a  njihove su teme intimne i prate unutarnje stanje kantautorice koje je određeno aktualnim trenutkom. Neke od njih, direktno se obraćaju društvu odnosno vremenu u kojem živimo, neke su mračnije dok druge pozivaju na zabavu i veselje kao u  posljednjem skinutom singlu “Idemo van”.

Uz spomenuti “Idemo van”, album je iznio još četiri singla “Draga moja” (feat. Ivana Kindl)“Usne grizem”“Strašila” i naslovni “Posljednji trend” 

Posljednji trend objavila je Croatia Records, a osim u web-shopu i shopu, možete ga naći i  slušati na svim streaming servisima od Deezera do Spotifyja i YouTubea.  

Koncertna promocija “Posljednji trend” održat će se u petak 8.10 u Tvornici kulture u petak 8. listopada s početkom u 21 sat. Ulaz je bestplatan, ali zato obavezno morate predočiti C-ovid putovnicu ili negativan PCR testa.

More in pop!mix/news

To Top