Connect with us

POP!MIX

Mimi Mercedez objavila novi spot

pop!mix/news

Mimi Mercedez objavila novi spot

photo: Aleksa Miletić

Mimi Mercedez objavila novi spot

Nakon što je prošlog petka predstavila singl „Podivljam”, u kojem je prvi put zaplivala reggae vodama, Mimi Mercedez danas donosi i prateći video. Kako i sama pjesma sugerira, u spotu svjedočimo dobrom provodu na plesnom podiju.

Slušajte „Podivljam” na digitalnim glazbenim servisima: Mimimercedez.lnk.to/Podivljam

„Spotom smo željeli  prenijeti neku prijatnu atmosferu laganog partyja, koju dosta nas jako dugo nije osjetilo zbog posljedica pandemije. Zanimljivost je da je spot morao biti snimljen u doslovno dva sata, koliko smo imali od trenutka kada je pao mrak do trenutka kada nas je policija izbacila sa Zappa barke. Ipak, atmosfera na snimanju je bila toliko dobra da to što smo morali odustati od scenarija i samo improvizirati nije predstavljalo nikakav problem, naprotiv”, ispričala je Mimi.

Poznata regionalna glazbenica i kantautorica u novom singlu na prepoznatljiv način vrlo iskreno pristupa međuljudskim odnosima: „Cilj mi je bio razmrsiti taj problematičan način razmišljanja koji osobu stavlja u pasivnu ulogu u vlastitom životu i da na neki, nadam se simpatičan, način predložim ideju da smo ipak mi ti koji vuku konce.”

Zvuk koji „Podivljam” donosi podsjeća nas koliko Mimi Mercedez voli koketirati s različitim žanrovima, o čemu rado i govori u svakoj prilici: „‘Podivljam‘ je još jedna u nizu pjesama u kojima koketiram s nekom vrstom jamajčanskog zvuka, što je moj san još od samog početka karijere, ali se nisam osjećala dovoljno kompetentnom da ga ostvarim – sve do sada. Ova pjesma simbolizira moje umjetničko oslobađanje pa tako ovog puta ne robujem očekivanjima ni što se tiče teksta, ni glazbe, čak ni estetski.

U kreiranju „Podivljam” sudjelovali su i njeni kolege s glazbene scene, pa je trombon odsvirao Nemanja Kojić Coyote: „Što se glazbe tiče, zamislila sam neku osnovnu ideju za ovaj projekt, a do ljudi koji su dalje sudjelovali u njemu dolazila sam prilično spontano, kao da su se kockice sklapale baš kako treba, jedna po jedna. Tako sam i potpuno neplanirano imala tu čast da po prvi put surađujem s legendarnim Kojotom”.

Mimi Mercedez je početkom travnja predstavila EP pod nazivom „2020″, koji se od današnjeg izdanja razlikuje žanrovski, budući da je u pitanju old school rap, u kojem je uz fantastičan zvuk ispričala svoja iskustva iz prethodne godine i način suočavanja s takvom vrstom izazova.

 

 

 

More in pop!mix/news

To Top