Connect with us

POP!MIX

Mia Dimšić je preuzela vrh Top-liste prodaje s EP izdanjem “Guilty Pleasure (Eurovision Edition)”

pop!mix/news

Mia Dimšić je preuzela vrh Top-liste prodaje s EP izdanjem “Guilty Pleasure (Eurovision Edition)”

Foto: PR

Mia Dimšić je preuzela vrh Top-liste prodaje s EP izdanjem “Guilty Pleasure (Eurovision Edition)”

Mia Dimšić je preuzela vrh Top-liste prodaje domaćih albuma u Hrvatskoj zahvaljujući traženosti njezina EP izdanja Guilty Pleasure (Eurovision Edition) (Croatia Records). Izdanje se sastoji od pet verzija eurovizijske predstavnice s dorađenim originalom, instrumentalom, verzijom na hrvatskom jeziku i dvije verzije za karaoke. Album je na vrh dospio skokom od deset mjesta u drugom tjednu boravka na listi.

Prošlotjedni broj jedan, danas je na drugom mmjestu. Radi se o ploči Srce moje iz bitaka sto (Croatia Records), prvom albumu Dražena Zečića u posljednjih pet godina. Konceptualni album Still Waters (Croatia Records) kantautora J.R. Augusta treći je, a ulaz u Top 5 i pozicioniranje na četvrto mjesto ostvarila je kompilacija Greatest Hits Collection (Croatia Records) svjetski cijenjenog gitarista Vlatka Stefanovskog. Domaći Top 5 zaključuje nagrađivano izdanje Lipanj, srpanj, kolovoz (Croatia Records) kojega potpisuju Urban & 4.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 2. svibnja do 8. svibnja, a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Među četrdeset najprodavanijih domaćih albuma u zemlji, smjestio se jedan novitet. Istovremeno, na Top-listu prodaje vratilo se 11 izdanja.

Album Lipanj, srpanj, kolovoz ostvario je najdulji uzastopni boravak među najprodavanijima. Urban & 4 se ovdje nalaze 35 tjedana u nizu, a boravili su i na samom vrhu tjednih lista. Dvostruki konceptualni album domaćeg veterana kantautorskog pristupa prvi dio ploče ostvario je zajedno s bendom, a drugi dio donosi njegove intimne zapise. Izdanje predvodi i aktualnu listu najprodavanijih vinila u zemlji.

Ploča suradnji zagrebačkog benda Buđenje debitirala je na 13. mjestu Top-liste prodaje domaćih albuma. Podnaslov izdanja “Velike ribe u pjesmama” daje nam na znanje kako je na kolekciji Brudet (Croatia Records) grupa Buđenje ostvarila suradnje s renomiranim akterima domaće glazbene scene i skupila ih na jednom mjestu. Štivo na albumu Brudet različitih je žanrovskih predznaka, a među glazbenicima koji sudjeluju u pjesmama nalaze se Zorica KondžaVannaNeno Belan, Mia Dimšić i Matija Cvek.

Najviši povratak na Top-listi prodaje domaćih albuma ostvario je studijski album Nuspojave (Croatia Records) koji su Goran Bare & Majke objavili 2018. godine. Bend je zastupljen s tri izdanja među 40 najprodavanijih. Radi se o albumima koji su objavljeni i u formatu vinila – reizdanju trećeg albuma Milost (Croatia Records) i dvostrukom kompilacijskom albumu Greatest Hits Collection (Croatia Records).

Među najprodavanijim domaćim izdanjima našlo se 13 kompilacijskih albuma i četiri live izdanja i oni čine 42.5% najprodavanijih naslova.

Kada su u pitanju kompilacije, uglavnom se radi o kolekcijama odabranih pjesama iz karijera pojedinih glazbenika dok četiri naslova pripadaju izdanjima na kojima je zastupljeno više izvođača. Radi se o albumima Paket aranžman (br. 8, Croatia Records), The Ultimate Collection: Greatest Hits (br. 12, Croatia Records), 69. Zagrebački festival 2022. (br. 19, Croatia Records) i Ja sam žena (br. 30, Croatia Records).

Kada su u pitanju albumi sa snimkama uživo, radi se o pločama Live in Pula (br. 7, Croatia Records) grupe Parni valjakThe Zagreb Jazz Quartet (br. 16, Croatia Records) grupe The Zagreb Jazz Quartet5. april ’81 (br. 26, Croatia Records) grupe Bijelo dugme i 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb (br. 39, Croatia Records) sastava Prljavo kazalište.

Članovi američke rock grupe Red Hot Chili Peppers šesti tjedan zaredom predvode Top-listu prodaje stranih albuma s pločom Unlimited Love (Dancing Bear), a drugo mjesto pripalo je izdanju Zeit (Universal Music) koji potpisuju članovi njemačkog sastava Rammstein. Među četrdeset najprodavanijih albuma smjestila su se dva noviteta, a u oba slučaja radi se o izdanjima rock veterana Neila Younga. U pitanju su albumi Dorothy Chandler Pavillion 1971 (br. 16, Shakey Pictures Records) i Citizen Kane Jr. Blues (br. 17, Shakey Pictures Records).

More in pop!mix/news

To Top