Connect with us

POP!MIX

Maja Posavec je “Sretna”

pop!mix/news

Maja Posavec je “Sretna”

Foto: Promo

Maja Posavec je “Sretna”

Glazbenica i glumica Maja Posavec predstavlja svoj novi singl, pjesmu “Sretna” s njezinog hvaljenog aktualnog studijskog albuma “Bye bye Saturn”.

“Pjesma je nastala kada sam preslušavala album i shvatila da na njemu prevladavaju balade i da bi mu trebala jedna ‘Sretna’.”, ispričala je Maja.

Pjesmu “Sretna” prati video spot koji je nastao je kao kolaboracija dviju umjetnica, Maje Posavec koja potpisuje glazbu i tekst, te Timne Tomiše, redateljice i autorice spota. Video je sniman u Berlinu u kojem Timna trenutno živi:

“S obzirom na to da je u prošlom spotu za pjesmu Bye bye Saturn većinom moje lice u krupnom kadru, za ovaj spot sam odlučila ne pokazati se. Ova pjesma je posvećena svakoj osobi koja živi u svom mikrokozmosu, a koja se ne pronalazi u trenutno nametnutim društvenim imperativima o sreći. Čini mi se da u današnjoj preplavljenosti self-help literature i life-coach diskursa postoje samo dva pravca, ako nisi sretna, uspješna, zdrava i vitka onda si što? Luzerica? Ali ja mislim da je ponekad olakšavajuće malo biti bezbrižna „luzerica” (ne pokušavajte ovo sami ako ste maloljetni ili se tako osjećate).

Neopisivo mi je drago da sam surađivala sa Timnom. Preko zajedničkog prijatelja sam upoznala njen rad i zaključila da je ona osoba kojoj mogu pokloniti povjerenje za video za pjesmu „Sretna”.  
Video je sniman u Berlinu, a Timna je i jedina glumica u spotu. Inače ova talentirana filmašica iz Zagreba školovala se na Gerrit Rietveld Akademiji u Amsterdamu, a svoj zanat peče na najboljem mjestu za to, u Berlinu. Sama obožavam taj grad i planiram ga ponovo posjetiti prvom prilikom. Osjećam da sam već tamo dok gledam spot.”, otkrila je Maja.

Koncertna promocija Majinog albuma “Bye bye Saturn” održat će se u sklopu Femme Nouvelle festivala 12. lipnja u dvorištu zagrebačke Laube. Ulaznice za koncert Maje Posavec u Laubi pronađite u sustavu Entrio.hr

Pjesma “Sretna” dostupna je na svim streaming servisima.

Fotografje u visokoj rezoluciji možete preuzeti na linku.

Maja Posavec – Sretna

More in pop!mix/news

To Top