Connect with us

POP!MIX

Macy Gray u Zagreb donosi The Reset turneju, nove pjesme i sve najveće hitove

pop!mix/news

Macy Gray u Zagreb donosi The Reset turneju, nove pjesme i sve najveće hitove

foto: PR

Macy Gray u Zagreb donosi The Reset turneju, nove pjesme i sve najveće hitove

Tvornica kulture // subota 29. listopada 2022.

Zagreb, 30. rujna 2022. – Soul kraljica Macy Gray, u sklopu velike turneje, dolazi s bendom u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 29. listopada. Serija koncerata dolazi uz novi album „The Reset“, osim kojeg će Macy u Zagrebu izvesti sve svoje najveće hitove poput „I Try“, „Sweet Baby“, „When I See You“ i mnoge druge.

Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray je izgradila svoju viziju, stvarajući glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa. Njen umjetnički integritet i inovativnost pridobio joj je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche, a bogata karijera predstavila bezvremenske hitove.

Macy je oduševila glazbenu industriju objavom debija “How Life Is” iz 1999. koji je sadržavao globalni hit “I Try”. Već tada je označena kao jedna od najunikatinijih vokalistica moderne pop glazbe koja je dobila veliku fan bazu. “I Try” ostaje jedna od njenih najuspješnijih pjesama koja je po izlasku osvojila vrhove ljestvica gotovo svugdje gdje je bila objavljena, a nagradu Grammy je Macy osigurala za najbolju žensku vokalnu pop izvedbu. Često se koristila i kao soundtrack za serije, ušla je među top 40 Billboardove liste singlova, na koji je upisan i singl “Still”.

Singl “Sweet Baby” na kojem surađuje s Erykah Badu i Johnom Fruscianteom iz RHCP-a prodan je u zlatnoj nakladi. Objavljen je na albumu “The Id” iz 2001. koji je zasjeo na vrhove Billboardove ljestvice. S njega je i singl “Sexual Revolution” koji se pozicionirao na drugo mjesto US Hot Dance Club Play.

2003. objavljen je album “The Trouble with Being Myself” koji je odmah zasjeo na Billboardovu ljestvicu albuma i r’n’b singlova, a upravo je “When I See You” postao veliki radijski hit u SAD-u i UK-u, dok je album sadržavao i singlove poput “She Ain’t Right For You” i “Come Together”.

Singlovi “Finally Made Me Happy”, “Shoo Be Doo” i “What I Gotta Do” skinuti su s albuma “Big” , kojeg je kritika prozvala jednim od njenih najboljih uradaka, a sadrži suradnje s Natalie Cole, Fergie ili Justinom Timberlakeom.

“Beauty in the World” singl objavljen na albumu “The Sellout”pojavio se na soudtracku serije “Ugly Betty”, koristio ga je Microsoft u službenim promocijama, a zasjeo je na top 10 listu Billboardovih singlova. Tu je i singl “Lately” i to na čak osmom mjestu Hot Dance Club Play ljestvice, a kritika je poručila da je samo on dovoljan da se kupi cijeli album.

More in pop!mix/news

To Top