Connect with us

POP!MIX

Koncert Ansambla LADO u sklopu manifestacije Dani europske baštine

pop!mix/news

Koncert Ansambla LADO u sklopu manifestacije Dani europske baštine

Koncert Ansambla LADO u sklopu manifestacije Dani europske baštine

Ansambl LADO i ove se godine priključio manifestaciji „Dani europske baštine“ koja se u Hrvatskoj kontinuirano obilježava od 1995. godine.

LADO će ovom prigodom izvesti vokalno-instrumentalni program „Glazbom kroz Hrvatsku“. Koncert će se održati u dvorani Ansambla LADO na Trgu republike Hrvatske 6a 7. listopada u 19.30 sati.

Jednosatnim programom Ladovi će umjetnici prezentirati bogatstvo i raznolikost hrvatske instrumentalne i vokalne narodne glazbe i izričaja kao i raznovrsna tradicijska glazbala. Kroz 17 glazbenih brojeva prikazat će glazbenu baštinu Moslavine, Posavine, Slavonije, Baranje, Podravine, Pokuplja, Gradišća, Međimurja, otoka Cresa i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju Božo Potočnik, Marijan Makar, Emil Cossetto, Ljubo Stipišić Delmata, Duško Topić, Joško Ćaleta, Alan Kanski, Stjepan Večković i Antun Tuna Lešić.

Koncert je besplatan, a zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, potrebno se prijaviti e-mailom na administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/482-8472. Posjetitelji će trebati predočiti važeće EU digitalne COVID potvrde.

Uz koncert, LADO na Danima europske baštine sudjeluju i svojom virtualnom izložbom LADO/RELJEFI/TRAGOVI koja se može pogledati na culex360.com/lado

„Dani europske baštine“ najrasprostranjenija su participativna kulturna manifestacija u Europi. Vijeće Europe pokrenulo je inicijativu 1985. godine, koja je postala zajednička akcija u suradnji s Europskom unijom od 1999. godine. Hrvatska se Danima europske baštine pridružila 1995. godine od kada se kontinuirano obilježavaju svake godine tijekom rujna i listopada. Ovogodišnji program donosi brojna događanja namijenjena ljubiteljima baštine u formi radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja. Zbog nepredvidljivosti epidemiološke situacije i mjera, velik broj događanja odvija se u virtualnom prostoru.

Facebook event.

More in pop!mix/news

To Top