Connect with us

POP!MIX

Irena Žilić 13.10 u Tvornici kulture, podrška The Marshmallow Notebooks

pop!mix/news

Irena Žilić 13.10 u Tvornici kulture, podrška The Marshmallow Notebooks

foto: PR

Irena Žilić 13.10 u Tvornici kulture, podrška The Marshmallow Notebooks

Pet godina nakon hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture na kojem je promovirala drugi studijski album “Haze”, Irena Žilić se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo. Pred zagrebačku publiku vraća se 13. listopada s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja.

Prije Irene, na pozornicu Tvornice stiže jedan od najtalentiranijih hrvatskih kantautora, Matija Habijanec – The Marshmallow Notebooks. Matija Habijanec, poznatiji kao The Marshmallow Notebooks iza sebe ima trinaest albuma koje je sam napisao, producirao i objavio. Jedan je od najkvalitetnijih hrvatskih kantautora i autor jednog od najboljih hrvatskih albuma “The Marshmallow Notebooks”. S nestrpljenjem se očekuje objava novog albuma “Destruction”. Ima i mali, nezavisni i neprofitni label Noisy Night Records za koji su objavljena neka sjajna imena.

Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena Žilić je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a upravo njezin singl “The Moon” objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu “Blackest Blue” prošle godine.

Pjesma “The Moon” inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić “Haze”, nominiranog za nagradu Porin. Irena je i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Posljednje izdanje, EP “Small Hours”, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. “Limited edition” EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog Brka, a “Small Hours” možete pronaći i na svim digitalnim servisima.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kuna možete nabaviti u sustavu Core-event. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 80 kuna. Organizator koncerta Irene Žilić u Tvornici kulture je yem.

More in pop!mix/news

To Top