Connect with us

POP!MIX

Humanitarka za Baniju u Tvornici kulture – 28 i 29.12.2021.: Gustafi, Belfast food, Šarena pojava i Bluzy Threesome

pop!mix/news

Humanitarka za Baniju u Tvornici kulture – 28 i 29.12.2021.: Gustafi, Belfast food, Šarena pojava i Bluzy Threesome

Foto: PR

Humanitarka za Baniju u Tvornici kulture – 28 i 29.12.2021.: Gustafi, Belfast food, Šarena pojava i Bluzy Threesome

Bliži se godišnjica katastrofalnog potresa na Baniji. 
Svjesni sporosti obnove i činjenice da će veliki broj hrvatskih građana i sljedeću godinu dočekati izvan svojih domova, Radio Tvornica, zajedno sa Tvornicom kulture održati će humanitarni koncert na kojem će sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica biti proslijeđena korisnicima kontejnerskih naselja u Glini, Petrinji i Sisku.
Na humanitarnom koncertu nastupaju GustafiBelfast food, te poznati sisački bendovi Šarena pojava i Bluzy Threesome, a ulaznice po cijenu od 50kn mogu se pronaći u sustavu Entrio.hr
 
28.12. Gustafi + Bluzy Threesome 
29.12. Belfast food + Šarena pojava
 
 
Dva koncertna veterana domaće glazbene scene i dva sisačka benda pripremaju tulum u pravom smislu te riječi, sa kojeg će i oni i publika otići rasplesani i zadovoljni.
Osim humanitarnog karaktera samog koncerta, ne smijemo zanemariti i zabavni spektakl koji očekuje sve koji kupe ulaznice.
 
Gustafi su nastali krajem 80-tih iz jedne eksperimentalne scenske performerske skupine. Pod utjecajem istarske etno glazbe, ali i brojnih drugih glazbenih pravaca, stvorili su prepoznatljiv sublimat kojeg je prihvatila publika, kako u Hrvatskoj, tako i na svjetskim pozornicama koje su Gustafi kroz 4 desetljeća pohodili. Na popularnoj “Štali” niti u četvrtak, 29.12. neće nedostajati energije u režiji najmnogoljudnijeg istarskog benda.
 
25 godina je prošlo otkad su se na sceni pojavili Belfast Food. Spojivši razne žanrovske utjecaje, posebice irski, stvorili su glazbu uz koju se pleše i veseli.
 
Sisački rap rock kvintet Šarena pojava nedavno je objavio album “Ravnoteža” i singl “Mrtvi Sisak” na kojem opisuju stanje u rodnom gradu u kojem su mnogi i ono malo što su imali, nakon potresa izgubili.
 
Drugi sisački izvođači koji će nastupiti na humanitarnom koncertu su Bluzy Threesome, punokrvni blues bend, pobjednici 11. Croatian Blues Challengea. Uigrana četvorka, osim vlastitih autorskih pjesama, svira i obrade velikana iz blues i rock svijeta.
 
ULAZNICE:
 
28.12. Gustafi + Bluzy Threesome:
 
29.12. Belfast food + Šarena pojava:

More in pop!mix/news

To Top