Connect with us

POP!MIX

Glazbena škola u Varaždinu partner 51. Ljetne međunarodne pijanističke škole

pop!mix/news

Glazbena škola u Varaždinu partner 51. Ljetne međunarodne pijanističke škole

Glazbena škola u Varaždinu partner 51. Ljetne međunarodne pijanističke škole

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu i ove godine priprema sadržajima bogat program 51. Ljetne međunarodne pijanističke škole koja se održava od 14. do 23. kolovoza.

Glazbena škola u Varaždinu od ove je godine partner Hrvatske glazbene mladeži te su svestrano podržali program s čak dva klavira. „Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu s osobitim zadovoljstvom objavljuje dogovorenu suradnju s Glazbenom školom iz Varaždina koja će se odraziti podjednako na razmjeni profesora kao i u tehničkoj podršci.“ – istaknula je Dubravka Dujmović Kušan, tajnica Hrvatske glazbene mladeži.

U Grožnjanu seminare tijekom 51. Ljetne međunarodne pijanističke škole vodit će profesori Dragomir Bratić, Konstantin Krasnitski, Danijel Oto i Katarina Krpan, voditeljica Ljetne međunarodne pijanističke škole. 15. kolovoza predstavit će se mladi pijanista Zvjezdan Vojvodić, dobitnik nagrade Vinko Lesić – Glazbene mladeži Splita. Koncert se održava u Kaštelu od 20 sati.

Uz vrhunske predavače, mlade, perspektivne pijaniste i pregršt predavanja te koncerata, škola ove godine otvara svoja vrata učiteljima i nastavnicima posebnim sadržajima vezanim uz njihov stručno-pedagoški rad. Uz rad s učenicima i studentima te svakodnevne koncerte, sudionici 51. Ljetne međunarodne pijanističke škole uživat će u izložbi i koncertu 17. kolovoza od 20 sati u čast velikog hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula, recitalom mladog pijanista Zvjezdana Vojvodića, laureata 9. Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2019./2020.

Do finalne završne koncertne večeri koja će se održati 22. kolovoza u Kaštelu u Grožnjanu s početkom u 20 sati, za učitelje i nastavnike organizirat će se radionice, ogledni satovi i predavanja uživo i online. Sudjelovanje na seminarima obuhvaća sveukupno više od 40 sati, bit će organizirana dva predavanja uživo (klavirski opus Borisa Papandopula i suvremena klavirska glazba), webinari s temom online nastave, pozitivnim i negativnim konotacijama online natjecanja i problematikom pijanizma danas te ogledni satovi uz evaluaciju sudionika. Tijekom Ljetne škole Grožnjan će se transformirati u pijanističku oazu jer će se svakodnevno održavati nastupi, učenici će nastupati u Loggi u popodnevnim satima, a studenti u večernjim satima. 18. kolovoza održat će se i okrugli stol te 21. kolovoza predavanje Frane Đurovića na temu Hrvatska suvremena klavirska glazba. Koncerte i predavanja bit će moguće pratiti i putem YouTube kanala Hrvatske glazbene mladeži. Više informacija možete pronaći na hgm.hr mrežnim stranicama.

More in pop!mix/news

To Top