Connect with us

POP!MIX

Duo Alba&Leo predstavlja urban-folk poslasticu “A Little House With A Triangular Roof”

pop!mix/news

Duo Alba&Leo predstavlja urban-folk poslasticu “A Little House With A Triangular Roof”

Foto: PR

Duo Alba&Leo predstavlja urban-folk poslasticu “A Little House With A Triangular Roof”

Dugoočekivanim singlom “A Little House With A Triangular Roof” riječki duo Alba&Leo najavljuje novi EP.
Snimljen u Londonu u pre-covid vrijeme, a skladan još u tinejdžerskim danima, on je doslovno poruka djeteta u nama, a glasi: ne daj se! Dječačka vizija da svijet može biti bolji često biva ismijana, ali što ako je ipak taj “little boy” u pravu? Što bi se dogodilo da mu se prepustimo?

Video je sugestivan spoj igranog i animiranog u kojem dječačka mašta preobražava svakodnevno sivilo u raskoš boja, cvijeća i smijeha. Alba&Leo su za ovu audio-vizualnu čaroliju angažirali riječko-svjetsku ekipu. Slikaricu Mirnu Sišul, redatelja Igora Modrića, videomakera Tomislava Pogarčića te mlade glumce Elenu Popov Surian i Ivana Grgića u ulozi malih Albe&Lea povezali su s londonskim producentom Gerryem Diverom (dobitnikom nekoliko BBC Folk Awardsa i nominacije za Mercury Prize), australskim animatorom Cameronom Robertsonom i talijanskim koloristom Lorenzom Bertarelliem.

Alba&Leo su skladbe koje će se naći na “Adultish EP-u” brusili tijekom svog dvogodišnjeg boravka u Londonu nastupajući u legendarnim klubovima poput Ronnie Scott’s i The Troubadour, na čijoj su pozornici nastupali i kultni glazbenici: Jimi Hendrix, Bob Dylan, Elton John, Adele i Ed Sheeran.

Singl najavljuje njihovo prvo vinilno izdanje, kojim će Alba&Leo predstaviti svoj urbani folk.

Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama.

More in pop!mix/news

To Top