Connect with us

POP!MIX

Duet koji nismo očekivali: Vatra i Božo Vrećo

pop!mix/news

Duet koji nismo očekivali: Vatra i Božo Vrećo

Foto credit | Mare Milin

Duet koji nismo očekivali: Vatra i Božo Vrećo

Vatra je u novom singlu Rum na usnama’ ugostila zvijezdu world music scene – Božu Vrećujedinstvenog umjetnika čija je glazba i interpretacija prepoznata u Europi i svijetu. Spojiti nespojivo, izbrisati ograde i granice, biti hrabar i slobodan; svemu tome teži ovaj duet, čiju će težnju i emociju, vjerujemo, prepoznati mnogi. Kako u autentičnom rukopisu Ivana Dečaka zvuče Vatra i jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, poslušajte u novoj pjesmi ‘Rum na usnama’:

“Naš novi singl ‘Rum na usnama’ dokaz je da se Vatra na svom glazbenom putovanju nikada nije zamarala žanrovima i granicama, dapače, glazbu doživljavamo slobodnom, zaigranom i nesvrstanom. Drago nam je da nam se na ovoj etapi i baš u ovoj pjesmi pridružio Božo Vrećo koji je svojom interpretacijom, pojavom, ali prije svega toplom i iskrenom ljudskošću našu pjesmu učinio još slobodnijom i nestvrstanijom.” – rekao je Ivan Dečak.

Foto credit | Mare Milin

Pjesma je snimana u studiju dugogodišnjih Vatrinih suradnika, nagrađivanih producenata Jure Ferine i Pavla Miholjevića, a za spektakularne fotografije zaslužna je umjetnica fotografije Mare Milin, iza koje stoji 25 godina stvaranja radova visoke estetike od kojih svaki priča vlastitu priču. Dosljedna osobno zadanoj kvaliteti, ispričala je još jednu, o mornarima.

“Bilo je iznimno zabavno raditi sa cijelom ekipom, sa divnim Ivanom i dečkima, i Mare Milin na shootingu gdje smo se baš uživjeli u uloge mornara, izljubili, “pomarisali” i nasmijali do suza, sve u par minuta. Vremeplov vremena, ludosti, zaljubljenosti, previranja misli i retrospekcija u neke prošle, a naše zivote. Na snimanju pak, s Filipom i Slađanom Gržinčić, te Mirelom Kardašević sve je bilo jako profesionalno, drugarski, s puno šale. Tako i nastaju najbolji uradci. Čak i taj brodolom u bazenu na trenutak se učini stvaran i povjerujete u njega. Sve je to percepcija nas samih, a meni je imaginarni svijet uvijek bio jednako važan i bitniji od onog realnog.”

Foto credit | Mare Milin

Dragi su mi i prirasli su srcu, pjesma je sjajna i nosi poput valova.

Što više poželjeti?” – izjavio je nakon svih snimanja Božo Vrećo.

Duet koji je već u najavi okarakteriziran kao “neočekivan”, dobio je fascinantan video spot koji nas vodi u tamne dubine, među tajanstvene sirene i izgubljene mornare. U svom prirodnom okruženju, za potrebe snimanja, našla se svjetska rekorderka u ronjenju na dah, Mirela Kardašević. Svjetska i europska prvakinja, disciplinirana sportašica, u vodi pronalazi mir i tišinu. U svom se najdražem elementu, u kreaciji “Sacha” pulskoj dizajnera Saše Obradovića, snašla kao prava sirena.

Foto credit | Mare Milin

Više o suradnji i samom snimanju videa za pjesmu “Rum na usnama” redatelj Filip Gržinčić, vlasnik nekoliko Porina, rekao je: “Jako mi je drago da se Vatra praktički pretplatila na Gržinčiće, ovo je već četvrti spot za redom na kojem surađujemo, a mogu reći, meni i jedan od najdražih općenito! Ivan je odavno htio da snimimo nešto što bi se odvijalo pod morem, a ova pjesma je bila idealna za taj poduhvat. Kako nisam htio to zadovoljstvo prepustiti nekom drugom, kupio sam podvodnu opremu i odradio kratki tečaj ronjenja te skupa s instruktorom odradio i snimanje u bazenu. Najuzbudljivije je kad s projektima možemo probiti vlastite granice, a blizu toga svakako su bili i Ivan, Božo i Mirela koji su savršeno odradili svoje uloge iznad i ispod površine.”

More in pop!mix/news

To Top