Connect with us

POP!MIX

dRUMELODY za svojih prvih 10 daruje kompilaciju FOR FRIENDS

pop!mix/news

dRUMELODY za svojih prvih 10 daruje kompilaciju FOR FRIENDS

Foto: Promo

dRUMELODY za svojih prvih 10 daruje kompilaciju FOR FRIENDS

Prvih deset godina stvaranja glazbe i DJ-inga diljem regionalne elektroničke scene, dRUMELODY obilježiva poklon kompilacijom za fanove, prijatelje  i one koji će to tek postati. Riječ je o zbiru od ukupno osam pjesama grupiranih pod zajedničkim naslovom FOR FRIENDS i na kojima gostuju kolege iz cijele regije. Koliko je plodonosan i kvalitetan autor i DJ potvrđuju nastupi po raznim europskim festivalima kao i pjesme koje se vrte na radio postajama od Amerike do Estonije.

Berin Tuzlić – Sarajlija je koji već 20 godina djeluje u raznim sferama zabavno-kreativne industrije. Kada ne animira, kada ne crta stripove, ne snima kratke filmove i video materijale ili kada nije u ulozi kreativnog direktora, Berin preuzima pseudonim dRUMELODY i ostavlja sve to po strani kako bi svoju veliku strast, sviranje bubnjeva, sljubio s beatom elektronske glazbe odnosno postaje autor glazbe, DJ i VJ koji nastupa diljem Europe, Bliskog Istoka i regije.

“Jer sve je ritam i ako imate dobar osjećaj za ritam najbitnije je da hrabro krenete bez obzira da li to znate raditi ili ne, jer u greškama je budućnost za umjetnost. Izražavanje muzikom i slikom je ponekad mnogo lakše nego riječima jer jedan akord oboji vam životni prostor, a jedna slika kaže hiljadu riječi u samo jednom trenutku, pa možete onda zamisliti koji napad emocija dobijete kad u jednoj sekundi imate vizualno po hiljadu frejmova ili frekvencija to je bolje od droge. Nema potrebe da se drogirate” – dRUMELODY, klubskascena.hr

Najprije je FOR FRIENDS bila zamišljena kao kompilacija od osam singlova koja će obilježiti jedno plodno glazbeno razdoblje, a od ostalih albuma i EP-jeva različita po tome što na svakoj pjesmi slušamo vokal s “domaćeg”  govornog područja poput na primjer Nine Šporaljević Karakaš  ili ili Emira Balića Bakkea frontmena kultne sarajevske grupe Pappoemuo kojeg slušamo u pjesmi PARTYzan, singlu koji se 2014. godine pjevao tijekom demonstracija u Sarajevu kada je gorjelo bosansko predsjedništvo.

FOR FRIENDS je trebala biti objavljena isključivo na glazbenim platforme Deezer Spotify. Međutim, kako je ipak riječ o jednom rođendanu, dRUMELODY je na kraju odlučio svih osam pjesama pokloniti kao free download. Download link se, između ostalog, može preuzeti na dRUMELODY Facebook i Instagram profilima kao i na YouTube playlisti FOR FRIENDS (link se nalazi u opisu svakog videa).

Cijela ova obljetnička kompilacija je prema Berinovim riječima je “posveta svemu onome što je prošlo i ne ponovilo se jer dRUMELODY je rastao u našoj regiji koja kroz povijest  nalazi pod vječitim pritiskom bolesne politike”. 

Osim u granicama ex-YU, dRUMELODY se kreće i po svjetskim radio stanicama i festivalima. Njegove pjesme “Hyperbola”“You and Me”, “Blood Song”“Saturn”“Take Money Baby”, “Monoc”, “Sad Umbrellas” “NewLand” slušale su se u Americi na radiju iHeart, u Poljskoj na RadioFM Kafana, u Čekoj na Cyclo, u  Estoniji na Radio Tallinn. 

Od festivala na kojima je dRUMELODY svirao svakako treba izdvojiti TMW Tallin, Echo Fest Dubai te Ultra Europe Split.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in pop!mix/news

To Top