Connect with us

POP!MIX

Drugi album Haiku Gardena “Loose Contacts / Tense Present” osvaja sve pred sobom

pop!mix/news

Drugi album Haiku Gardena “Loose Contacts / Tense Present” osvaja sve pred sobom

Drugi album Haiku Gardena “Loose Contacts / Tense Present” osvaja sve pred sobom

Ljubljanski shoegaze/neo-psihodelični bend Haiku Garden u čijem izričaju dominira glasna i bučna gitaristička glazba s prizvukom popa početkom ljeta objavili su drugi album “Loose Contacts / Tense Present”.

Glazbeni put započinju 2015. godine, a nakon hvaljenih dosadašnjih izdanja te niza regionalnih i europskih uspjeha Haiku Garden svojim trijumfima pridružuju i novi album kojim su tijekom ljeta predstavili slovenskoj publici kroz mnogobrojne koncerte i promocije. Kroz “Loose Contacts / Tense Present” ovaj punokrvni i prekaljeni bend nastavlja istraživati i nadograđivati shoegaze bazu koju su pomno stvarali tijekom sedmogodišnje karijere. Iskustvo koje su stekli kroz brojne europske i regionalne turneje pretočili su u novi album koji istražuje eksperimentalne i melodične pristupe u svrhu stvaranja novog i jedinstvenog zvučnog zapisa.

“Loose Contacts / Tense Present” je u travnju 2022. najavio prvi singl “Levitate”, a sam album obiluje bržim ritmovima i intenzivnijom zvučnom slikom. Na novom izdanju Haiku Garden vrhunski spaja utjecaje shoegazea, postpunka, krautrocka i noisea.

Ako je prvijenac “Where If Not Now” bio introspektivni soundtrack sekvenci snova, novi album “Loose Contacts / Tense Present” je izravan i neposredan, što se očituje u dojmljivoj i profinjenijoj zvučnoj slici. Album “Loose Contacts / Tense Present” plod je dugogodišnje potrage, reinvencije i konačnog otkrića; to je priča o vremenu u kojem se odnosi među ljudima mijenjaju, a antagonizmi među njima produbljuju. Album su producirali i miksali dvojica pjevača i gitarista benda, uz sudjelovanje Blaža Flerina i Vitje Balžalorskog, a objavljen je za KAPA Records. Slovenski glazbeni urednici već sada ga svrstavaju u album godine, a izlazak albuma popraćen je emotivno nabijenim koncertom na otvorenju Godišnjeg vrta Gala dvorane u Ljubljani, gdje su Haiku Garden predstavili novu viziju svog glazbenog djelovanja. Album je od 20. lipnja dostupan na svim streaming platformama, Bandcampu, a dostupan je u fizičkom obliku na CD-u, dok će krajem godine bit će dostupan i na vinilu.

Priču oko albuma zaokružuje video broj za singl „Loose Contacts”, a glazbeni spot savršeno sažima naizgled (post)apokaliptično vrijeme u kojem živimo, bitke svakog pojedinca s okolinom i samim sobom te njihov potencijalno katastrofalan ishod. Ali destrukcija nije uvijek loša stvar, jer je ponekad potrebna da bi se rodilo nešto novo – kažu iz Haiku Gardena.

More in pop!mix/news

To Top