Connect with us

POP!MIX

Doktor počeo ordinirati albumom “Best of”, dugosvirajućom terapijom s formulom postepenog otpuštanja

pop!mix/news

Doktor počeo ordinirati albumom “Best of”, dugosvirajućom terapijom s formulom postepenog otpuštanja

Foto: Doktor | "Best of"

Doktor počeo ordinirati albumom “Best of”, dugosvirajućom terapijom s formulom postepenog otpuštanja

“Pacijent pokazuje vrlo nagle promjene raspoloženja. U prethodnim terapijama uočio sam nekolicinu zanimljivih načina razmišljanja koje do sada nisam susretao u praksi. Ozbiljnost njegovog stanja pokušat ću ustanoviti hipno-terapijom koju ću provoditi u nekoliko različitih faza. Naredna snimka dočarat će njegovo stanje. Započinjemo s hipnozom.

Opusti se. Zamisli mjesto na kojem se osjećaš sigurno. Tvoj um luta navedenim mjestom tražeći slobodan djelić na kojem može odahnuti. Smještaš se u ugodnu i opuštenu poziciju. Tvoji kapci su sve teži, tvoje ruke su sve teže i teže. Prati moj glas.” – intro je u debitantski albuma “Best of” koji nam dolazi iz ordinacije i po preporuci riječkog Doktora.

Nakon odličnih singlova među kojima su najveću pažnju publike i kritike privukli ‘Daj bebo’‘Magija’ i ‘Gledat ćemo svijet’, i kojima nas je upoznao sa svojim jedinstvenim plastikpop žanrom, svjetlo dana ugledala je Doktorova glazbena “Best of” terapija u trajanju od 31’45”. Formula djeluje s postepenim otpuštanjem i stoga idealno dozira svih 11 sadržanih pjesama.

foto | promo

Kreativnost, znanje i vještine te stvaranje neopterećeno definicijama i okvirima reference su koje najbolje opisiju rad Riječanina Antonija Livaića znanog kao Doktor. Multitalentirani glazbenik zadobio je simpatije mlađe publike već prvim singlom ‘Plesat ćemo sporije’ objavljenim prije nešto manje od dvije godine, 28.2.2020. Kontinuirani rad, objave sanjivih, synth-pop, easy-listening i plesnih singlova Doktora su približile široj publici, ali i struci i kritici, čije su reakcije jako dobar vjetar u leđa i poticaj za nove glazbene kombinacije kojima će bez sumnje pokazati novu granu plastikpopa. 

Jedan od prepoznatljivih elemenata Doktorovih pjesama su njegovi tekstovi. Lako pamtljivi, interpretirani specifičnim vokalnim izričajem u kratkim, jednostavnim rimama, ipak su puno više od toga. Već nakon prvog slušanja Doktora teško je oteti se dojmu da je u novu formu(lu) ubacio nešto staro, melodiju i refren postavlja u glazbu gdje ih možda ne očekujemo čime pogađa direktno u slušateljevo uho, bez napora, bez pretenzija. I kao što to dobre pjesme čine, nastanjuju se u uhu dok ih netko silom ne potjera. Doktor na svom “Best of” albumu upravo to radi ponovo i ponovo, samo pronalazite omiljene pjesme dok ne shvatite da slušate poseban, unikatan, svjež materijal autora i izvođača koji nije ograničen jednim žanrom, jednim lancem već vješto uzima njemu omiljene stvari kojima žonglira toliko vješto da bi mu na kraju ubacili kune u šešir. Sve to zapravo i ne čudi jer je svaka od pjesama jedna priča određenog perioda njegovog života, a osobno i iskreno se apsolutno uvijek osjeti.

foto | ‘Duh’

 

Svakim objavljenim singlom, Doktor je prezentirao široki dijapazon glazbenih kombincija koje karakteriziraju plastikpop, žanr o kojem kaže: “Dosta je tu stvari koje su utjecale na stvaranje plastikpopa kao žanra. Važna inspiracija definitivno je povezana s klasičnim rock’n’rollom u vidu Boba Dylana i Dire Straitsa, dok je ova modernija strana produkcije snažno povezana s glazbom Blinka 182, Basshuntera, Gorillaza, i modernih trap artista.” U svojoj prvoj albumskoj plastikpop priči vrlo vješto je uklopio i goste Hokija i Balvana iz zagrebačkog kolektiva Trep nije mrtav, koji su napisali i odrepali verse u pjesmi ‘Duh’.

“Album sam zapravo idejno zamislio pred godinu i pol dana, kada je izašla pjesma ‘Svijeta smak’ i nakon toga sam odlučio samo graditi koncept koji je na kraju proizveo dovoljan broj pjesama sada spojenih u cjelinu.” kaže Antonio Livić aka Doktor i nastavlja: “U stvaralačkom smislu, razni su utjecaji na albumu. Vizualno sam se možda najviše identificirao s albumom Plastic Beach Gorillaza, a glazbeno je “Best of” spoj svega onog što osobno slušam i u čemu pronalizam inspiraciju, od domaćeg i stranog trapa, preko hyperpopa, indie glazbe i pop-punka do klasičnog rock’n’rolla. “

 

Izlazak albuma prati i objava zadnjeg singla ‘Ne mogu odolit’, energične synth-pop pjesme čiju vizualnu prezentaciju potpisuju PlastikpopDoktor i Anja Hamerlitz. Ekipa je to koja stoji iza svake maštovite ideje za Doktorove spotove, a najveću pažnju i broj fanova privukli su videom za pjesmu ‘Daj bebo’, jedan od najznačajnijih singlova s albuma. Kompatibilnost i kreativnost mladih umjetnika vidljiva je u svakom uratku kojim šokiraju koliko i oduševljavaju, a gledatelju i slušatelju ne ostavljaju prostora za ravnodušnost.

Antonio Livaić – Doktor autorski potpisuje sve pjesme, također i snimanje, miksanje te produkciju albuma, osim pjesme ‘Duh’, “jedno od najzanimljivijih ostvarenja s ovog djela”, piše Maja Trstenjak za glazba.hr, čiju produkciju potpisuje ogculo.    

 

Glazbena plastikpop terapija kreativnog riječkog umjetnika preporuča se svima, a za održavanje dobrog psihofizičkog stanja, pratite novitete iz Doktorove ordinacije.

 

 

 

⬇ STREAM ⬇

“Best of” tracklist:

1. Interlude

2. Daj bebo

3. Fak ne

4. Magija

5. Ne mogu odolit

6. Last Save

7. Svijeta smak

8. Duh

9. Gledat ćemo svijet

10. 23450000

11. Zaslon

 

More in pop!mix/news

To Top