Connect with us

POP!MIX

Dalmatino s čak tri albuma zasjeli na Top listi prodaje!

pop!mix/news

Dalmatino s čak tri albuma zasjeli na Top listi prodaje!

Foto: Matej Grgić

Dalmatino s čak tri albuma zasjeli na Top listi prodaje!

Dalmatino, obožavani dalmatinski pop sastav, nastavlja nizati nove uspjehe nakon što im je na rasprodanim koncertima u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prošloga mjeseca uručeno najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj – Multi-platinum Award Hrvatske diskografske udruge, za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i posebna diskografska dostignuća u glazbi.

Naime, ovoga tjedna Dalmatino su se smjestili na prvom mjestu Top liste prodaje domaćih albuma s luksuznim obljetničkim CD izdanjem “20 godina” objavljenim na jesen 2019. za Dancing Bear. Osim prvog mjesta, Dalmatino su sa svojim sjajnim izdanjima osvojili još pozicija na ovotjednoj top listi prodaje, pa su se tako našli i na drugom mjestu na listi s albumom “Dobro jutro” te na šestom mjestu s albumom “Instrumentali”.

“Moramo reći da nam izuzetno godi činjenica da se nalazimo na prvom, drugom i šestom mjestu prodaje po listi i kriterijima Hrvatske diskografske udruge. Mi smo po vokaciji veoma strpljivi ljudi, volimo to što radimo, mislimo da se to vidi. Izuzetno smo zahvalni publici i svim ljudima, posebno mladim ljudima koji nas svih ovih godina prate i dolaze  na naše koncerte. Na određeni način smo iznenađeni, ali na određeni način i nismo. Iz jednog jednostavnog razloga, mi smo bend koji 20 godina svira. Puno nastupamo, bili smo puno puta vani, u prekomorskoj dijaspori, po Europi, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, i tako dalje, i znamo kako to izgleda na našim koncertima! Moram naglasit, beskrajno smo sretni! I još jedan put se zahvaljujemo od srca svim ljudima koji nas prate i koji nas vole.” poručio je Ivo Jagnjić, vokal, gitarist i autor grupe Dalmatino o novom uspjehu.

Zdravko Sunara, bubnjar grupe Dalmatino, potom se nadovezao riječima: “Dakako smo ponosni na sve naše uspjehe, a ne samo na prodaju i za što, isto tako, zahvaljujemo publici. Zahvalni smo i za tri prekrasne večeri u Lisinskome. Ponosno najavljujemo i očekujemo isto tako uspješan, naš najvažniji koncert karijere, a koji je koncert u Splitskoj dvorani Gripe 21. travnja. Ništa ne mogu reći osim da svjedočimo Ivo i ja čudu. Očito je da su čuda moguća i da se događaju svaki dan jer za nas je ovo sve skupa što se događa čudo, i hvala svima za to!”

Dalmatino – Refužo (Official Music Video)
Nakon tri fantastična rasprodana koncerta u Velikoj dvorani Lisinski  17., 20. i 27. veljače, Dalmatino će nastupiti na svom prvom samostalnom koncertu u Dvorani Gripe u Splitu 21. travnja 2022, kojem se naročito vesele.

Podsjećamo i na aktualni hit “Refužo”, s kojim su Dalmatino u rekordnom roku osvojili srca slušatelja, ostvarili gotovo tri milijuna pregleda na digitalnoj platformi YouTube te brojem streamova u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj prestigli velike svjetske zvijezde, poput Eda Sheerana!

Novu pjesmu Dalmatina prepoznala je i njihova vjerna i brojna publika te je pjesma zasluženo ponijela titulu ”Hit kolovoza” nagrade Cesarica te se našla u velikom finalu Dana nabolje domaće glazbe Narodnog radija, a mjesecima nakon objave još se nalazi u Top 40 najslušanijih hitova domaćeg etera!

Dalmatino u Lisinskom, 27. veljače 2022.; foto: Matej GrgićDalmatino u Lisinskom, 27. veljače 2022.; foto: Matej Grgić

More in pop!mix/news

To Top